maanantai 25. huhtikuuta 2022

Camp NaNoWriMo -päivitys 3

Sanoja kasassa tällä hetkellä n. 9513. 

Kun edellisessä postauksessa mainitsin, että olen edellä, tilanne on nyt hyvin päinvastainen: minulla pitäisi olla tällä hetkellä kasassa 10k. Jotenkin kirjoittaminen on ollut tahkeampaa, ja useampana päivänä olen jäänyt päivätavoitteen alle. Nollapäiviä ei sentään ole kuin vain yksi. Hieman tosin huolestuttaa, miten vappuviikko vaikuttaa kirjoittamiseen: joka päivä on jotain menoa, ja jossain välissä pitäisi ehkä kirjoittaa yhtä esseetäkin. Sen nyt ainakin tiedän, että lauantaina tuskin kirjoitan juuri mitään, joten periaatteessa sanojen pitäisi olla kasassa perjantaihin mennessä. Saattaa olla, että tästä tulee elämäni toinen Camp-häviö, mutta ei vielä maalata piruja seinille. Ehkä inspiraatio iskee lujempaa uuden viikon kunniaksi, tai sitten eksyn jonkinlaiseen aikarepeämään ja saan vuorokauteeni n. 10 lisätuntia. Ehkä. 

Sain väliluvut kirjoitettua, ja olen nyt siirtynyt varsinaisen tarinan pariin. Huomaan, että sekä P:n että JL:n aloituksissa on hieman samaa ongelmaa: parissa ensimmäisessä luvussa on tarinan kannalta tärkeää pohjustusta, mutta en tiedä, onko se hieman tyhjäkäyntiä. P:ssa päätin tehdä ratkaisun jättää ensimmäisen luvun melko lyhyeksi ja selitellä asioita vasta myöhemmin, jolloin ensimmäinen luku toimisi ikään kuin esinäytöksenä, joka heittää lukijan suoraan keskelle toimintaa ja tapahtumia. Sen jälkeen ehkä toinen, tahdiltaan rauhallisempi ja henkilöiden taustoja avaava luku toimii, koska luvun lopussa taas rytisee. Jää nähtäväksi, miten tämä toimii. 

P:n näkökulmahenkilöistä toinen. Koska hän on tarinassa äänessä hieman enemmän, olen viime päivät viettänyt lähinnä hänen päänsä sisällä. (Ja kyllä, näitä Picrew-muotokuvia minulla riittää. Vaatetus ei tosin ole aivan autenttinen, vaihtoehdot olivat rajalliset.) 


2 kommenttia:

  1. Matkasi vaikuttaa hyvin kiinnostavalta! Kiva että kirjoitat siitä blogiisi. :)

    VastaaPoista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)