perjantai 7. heinäkuuta 2017

Blogistanian lukumaraton 2 (päättynyt) & Maratonin yhteenveto

Olen lukumaratoonannut viimeksi toissa vuonna, koska viime vuoden maratonpäivät sattuivat huonoihin ajankohtiin. Nyt hyppään kyytiin toisen maratonin kohdalla. Maratonin järjestää Kirjan jos toisenkin -blogi.

(Kuva ei ole minun, kopioitu blogista Kirjan jos toisenkin)

Vaikka virallinen maratonpäivä on lauantai, aloitan maratonin jo tänään perjantaina klo 17. Tiedossa on useamman tunnin junamatka, jolloin ehtii hyvin lueskella. (Ja jos VR tapansa mukaan yllättää, tässähän ehtii lukea vaikka mitä!) 

Lukupinossa on ainakin seuraavat kirjat: 

Jane Austen: Kasvattitytön tarina (kesken)
Maria Carole: Tulen tyttäriä (kesken)
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Taivaalta pudonnut eläintarha (kesken) 
Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva

Tulen tyttäriä ja Dorian Grayn muotokuva ovat matkalukemistona, loput kirjat kotona. Luen varmaan aika lailla fiiliksen mukaan :) 

Tsemppiä kanssamaratoonajille!

16.40 Narrasin vähän, aloitinkin maratonin jo nyt, kun en millään malttanut odottaa viiteen. Tulen tyttäriä on loppusuoralla, joten luen sen nyt loppuun ja siirryn sitten Dorian Grayn pariin. Katsotaan, miten päivittely sujuu junaverkossa :D


17.50 Tulen tyttäriä luettu, 98 sivua kasassa. Oli sen verran ihana loppu, että tekisi mieli itkeä, mutta en junassa kehtaa. Seuraavana vuorossa Dorian Grayn muotokuva

21.00 Vihdoin kotona! Luettuja sivuja tällä hetkellä 201. Dorianin lukeminen keskeytyi pienien nokosten vuoksi, mutta kirja vaikuttaa hyvältä. Luulen silti iltasatuilevani Kasvattitytön tarinan parissa. (Pitäisi tosin purkaa reppua, ettei se jää huomiselle...) 

23.00 Hupsis kupsis, edellisen merkinnän jälkeen en ole lukenut yhtään mitään enkä myöskään purkanut reppua (sen sijaan olen esimerkiksi soittanut ukulelea, mutta ei puhuta siitä nyt). Nyt kuitenkin on iltasadun aika, sukellan siis Austenin ajan Englantiin. Luen nyt niin kauan kuin suinkin jaksan ja palaan aamulla kertomaan, kuinka kävi. Hyvää (luku)yötä, kauniita unia! 


12.00 Aamutoimet hieman venähtivät, mutta nyt lukeminen jatkuu. Sivuja koossa nyt 253. Kasvattitytön tarina on lähtenyt vetämään hyvin alkukankeuden jälkeen, mutta matkaväsymys esti eilen lukemasta enempää. (Tekosyitä, tekosyitä.) Luulen kuitenkin jatkavani Jääskeläisen novellikokoelman kanssa, koska sitä en ole maratonpinostani lukenut vielä ollenkaan. Katsotaan, kuinka paljon jaksan novelleja putkeen lukea: edellisellä maratonilla luettu Annan jäähyväiset osoittautui muodossaan ongelmalliseksi. Ilma on sen verran hyvä, että taidan siirtyä ulos lukemaan! 

15.15 375 sivua luettuna yhteensä. Luin puolitoista novellia ja puuhailin hetken muuta. Nyt todennäköisesti jatkan Jääskeläisen parissa, mutta Dorian Gray on käden ulottuvilla siltä varalta, että jokin novelleissa alkaa tökkiä. 


Yhteenveto: 

Maratonin viimeinen tunti katosi huomaamatta muissa puuhissa ja niinpä lopullinen sivumäärä on 439. Ei hirveän hyvä luku, mutta toisaalta saavutin epävirallisen tavoitteeni: sain luettua yhden kirjan loppuun ja kesken olevia eteenpäin, ja minulle oli hauskaa :) eikös se ole pääasia? Pienestä sivumäärästä huolimatta siis hyvä maku jäi suuhun ja pyrin osallistumaan myös seuraavaan maratoniin, jos sen ajankohta sattuu sopimaan silloisiin suunnitelmiin. 

Tsemppiä maratonia vielä jatkaville, kiitos Kirjan jos toisenkin -blogille maratonin emännöimisestä! 

8 kommenttia:

 1. Enpä olekaan varma olenko lukenut Kasvattitytön tarinan, pitääpä selvittää nyt kun kirja tuli vastaan päivityksessäsi. Austen on lempiklassikoitani!

  Lukuiloa maratonille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Austen on kyllä aivan ihana! Tsemppiä sinnekin :)

   Poista
 2. Onnnea sinulle maratoniin, itse ajattelin aloitella, joka tänä iltana tai huomenna aamulla, jos vain jaksan näppini irti pitää näistä kirjoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sullekin maratoniin, millon ikinä se sulla alkaakaan :D

   Poista
 3. Hyvä että maratonisi sujui kivasti! 430 sivuakin on ihan hyvä, minua aina kauhistuttaa kun moni lukee yli tuhat sivua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, miten ne ehtivät :D (no yksi syy voi olla se, että keskittyy lukemiseen eikä kaikkeen muuhun :D)

   Poista
 4. Austenin kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta! Minusta on hauska huomata, millaisissa eri paikoissa ihmiset ovat lukeneet. Itse luin pihalla auringossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni taisi lukea ulkona! Vissiin sattui hyvä ilma joka puolelle Suomea :)

   Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.