sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Lasisipulissa soi, osa 3

Pitkästä aikaa katsausta eniten kuunnelluihin biiseihin! Pidemmittä puheitta musiikin parin! Nämä biisit on kuunneltavissa myös blogin Spotifysta (jonne pääsee näppärästi tuosta sivupalkista), mielikuvituksekkaasti nimeltyltä soittolistalta Lasisipulissa soi. 


Olavi Uusivirta: Syntymäpäivä

Synttäripäiväni teemabiisi, tarvitseeko sitä selitellä enempää? Alunperin törmäsin biisiin tehdessäni Olavia fanittavalleni kaverille synttärikorttia, mutta biisi sukelsi sydämeeni heti. 


Heather Small: Proud

Katsoin kahden kuukauden sisään koko BBC:n Miranda-tv-sarjan, jonka katsojille tämä biisi ehtii tulla erittäin tutuksi. Vaikka joka kerta biisin kuullessani hihitän hieman muistaessani Stevien pahvi-Heatherin, tykkään siitä silti. Uskomaton ääni! Mirandasta tuttuna motivointikeinonakin tämä toiminnee :D


Ultra bra: Sinä lähdit pois

Ei, en ollut Provinssissa, Ruisrockissa tai Ilosaarirockissa kuuntelemassa Ultra bran paluukeikkoja. Olin asiasta hirveän katkera, mutta onnistuin kuin onnistuinkin saamaan liput joulukuulle Hartwall areenan keikalle! (Vaikka se vaatikin itkemistä, myöhään valvomista ja melkoisia järjestelyjä.) Joulukuuta odotellessa voi kuunnella fiilistelläkseen vaikkapa tätä biisiä, joka on minun ja kavereiden kesken hyvin yleisesti laulettu erilaisissa lähtötilanteissa. 


Clean bandit & Marina and the Diamonds: Disconnect

Marina and the diamonds julkaisi kesäkuussa uutta musiikkia ensimmäistä kertaa vuoden 2015 FROOTin jälkeen brittiläisen edm-bändin Clean banditin kanssa, ja voi miten mahtava tämä biisi onkaan! Soundista ja ehkä vähän sanoituksistakin mieleen tulee ehkä Electra Heart enemmänkin kuin FROOT, mutta se ei ole huono asia :) Ehkä Marinalta tulee enemmäkin uutta musiikkia nyt, kun hiljaiseloa on jatkunut jo useamman vuoden. En panisi sitä lainkaan pahakseni. 


Kalevauva.fi: Mies syö lasten vanukkaat !!

Kalevauva.fi ottaa sanoituksensa vauva.fi-keskustelupalstalta. Palstan sisällön tuntien bändin kappaleiden sisältö voi olla melkein mitä tahansa. Kesäkuussa julkaistulta ensimmäiseltä levyltä löytyy melkein kaikki suosikkini Kalevauvalta, mm. Kuorsaava kissa. Ei tätä kestä, Pitääkö synnytyksessä olla alapää paljaana ja tietenkin tämä Mies syö lasten vanukkaat !! Täytyy myöntää, että elämän pienien vastoinkäymisten iskiessä tästä biisistä alkaa soida eräs tietty kohta päässäni joka ikinen kerta (ja se kohta on 0.15 jos kiinnostaa). Yhtä suursuosikkiani levyltä ei löydy, mutta onneksi Kalevauva julkaisi siitä videon Youtubessa hiljattain. 


Barret Wilbert Weed & Ryan McCartan: Seventeen

Kyllä, siitä on jo kolme kuukautta, kun kuuntelin Heathersin ensimmäistä kertaa ja kyllä, olen edelleen koukussa. Ikävä kyllä Spotifysta löytyy vain neljä biisiä. Seventeen ei parilla ensimmäisellä kuuntelukerralla iskenyt juurikaan, mutta nyt se on yksi suosikeistani. Yksi lempimusikaaliduetoistani! 


David Newman: J.D. blows up

Myös Heathersin elokuvasoundtrack on upea. Se on täydellinen määritelmä kasaritilutukselle, mutta voi millaista tilutusta se onkaan! Ihmettelinkin kaverilleni, miten kasaritilutuksesta voi tehdä niin uhkaavan kuuloista. Muunlainen musiikki ei olisi elokuvaan edes sopinut, tällaisena se kuvaa synkkää mutta kamalan hauskaa tarinaa äärettömän hyvin. Rakastan soundtrackia kokonaisuutena, mutta J.D. blows up on suosikkejani tunnelmanluonnin takia. 


Autoheart: Robbing banks

Uusin rakkauteni Autoheart julkaisi kesäkuussa My Hallelujah -ep:n, joka on niin ikään ollut kovassa kuuntelussa. Nimibiisin lisäksi suosikkejani on Robbing banks, älyttömän kaunis biisi!

Löytyikö tuttuja biisejä? Mikä siellä ruudun toisella puolella soi juuri nyt? 

6 kommenttia:

 1. Minäkin olen menossa Ultra Bran joulukuun keikalle! :) (Äitini houkutteli mukaan, ehkä pitäisi kuunnella sitä ennen bändiä enemmän...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa! Minä päivänä oot tulossa? (Ei sillä, törmäämisen todennäköisyys on aika pieni ottaen huomioon, kuinka paljon siellä on porukkaa :D) Mutta kuuntele toki, se on upea bändi! <3

   Poista
  2. Perjantaina 15.päivä. :) Entä sinä? Olisi kyllä hienoa jos satuttaisiinkin tapaamaan siellä!

   Poista
  3. Ite oon tulossa vasta sunnuntain keikalle, joten eipä taida tällä kertaa törmäillä. Mutta ehkäpä vielä joskus :)

   Poista
 2. En edes tiennyt Kalevauva.fi:stä ennen kuin nyt! Joten haluan kiittää tästä musiikkimieltymysteni avartamisesta. "Sulla on kissa, etkä tiedä, miten se ruokitaan!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Älä nyt jaksa siinä sössöttää, kissan kuorsaaminen ei todellakaan ole mistään ruuasta kiinni!" Olepa hyvä, ilosanomaa levittää mielellään :D

   Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.