perjantai 27. elokuuta 2021

Elokuun lukumaraton + kooste

 Kesän toisen lukumaratonin aika! Tällä kertaa maratonia emännöi Oksan hyllyltä -blogin Marika Oksa.

Kuva: Oksan hyllyltä


Ajattelin tällä kertaa lähestyä maratonia hieman erilaisella kulmalla, enkä tee minkäänlaista valmista suunnitelmaa. Tämä voi olla joko todella huono idea, tai sitten todella hyvä, en tiedä vielä :D Keskeneräiset kirjat todennäköisesti pyrin lukemaan loppuun, tai ainakin jatkamaan eteenpäin, ja sellaisia tällä hetkellä ovat: 

Johanna Sinisalo: Auringon ydin
Sini Helminen: Hurme
Helen Fielding: Bridget Jones – Elämäni sinkkuna (äänikirja)

Päädynkö lukemaan näitä? Päädynkö lukemaan jotain ihan muuta? Se jää nähtäväksi. Aloitan maratonini lauantaina 28.8., kun olen saanut päiväni käyntiin. 

13.50 Loikoilin aika pitkäään sängyssä aamulla, ja sen jälkeen piti vielä tehdä muutamia askareita, ennen kuin pääsin lukemisen kimppuun, mutta maratonini alkaa nyt! Aion lukea Auringon ydintä, ainakin niin kauan, että minulle tulee nälkä, jolloin pidän sitten pienen tauon. 


16.30 Auringon ydin koukuttikin (heh) niin tehokkaasti, että luin kirjan loppuun, joten luettuja sivuja on tällä hetkellä 184 sivua. En malttanut edes päiväkahvin ajaksi luopua siitä! Seuraavaksi syön jotain ja imuroin asuntoni (vähän jaloittelua lukemisen vastapainoksi), saa nähdä, minkä kirjan parissa sitten jatkan. Ehkä jonkin sarjakuvan? 

17.50 Tauko venähti vähän pitkäksi, mutta seuraavaksi ajattelin lukea Simo Frangénin ja Pasi Heikuran ABCBA-kirjaa, mahdollisesti loppuun asti, koska tarvitsin jotain vähän kevyempää Sinisalon jälkeen. Jatkan sen jälkeen Art Spigelmanin Maus-sarjakuvalla. 

20.10. ABCBA-kirja on luettu nyt loppuun, ja Mausia luettu jonkin verran eteenpäin, luettuja sivuja yhteensä 388. Seuraavaksi ryhdyn laittamaan itselleni iltapalaa ja sitä nauttiessani aion katsoa Amazing racen viimeisen jakson. Ennen nukkumaanmenoa suunnitelmissa on lukea Hurmetta eteenpäin. Todennäköisesti en enää tämän päivän puolella palaa päivittämään tätä postausta, joten toivotan jo tässä kohdassa hyvää yötä kaikille niille, jotka maratonia jatkavat (ja toki kaikille muillekin :D)! Palataan asiaan aamulla. 

12.50 Luin eilen illalla 86 sivua Hurmetta ennen kuin uni vei mukanaan. Luettuja sivuja on nyt siis yhteensä 474. Loppumaratonin aion lukea vielä Mausia, katsotaan, jos saan sen luettua loppuun. 

13.50 Lukeminen seis! Viimeisen tunnin aikana Maus eteni 112 sivun verran. 

Yhteenveto

Luin tämän lukumaratonin aikana yhteensä 586 sivua, mikä on hieman enemmän kuin heinäkuun maratonilla. Äänikirjaa en tämän maratonin puitteissa ehtinyt kuuntelemaan. Olen tulokseeni hyvin tyytyväinen! Pääsin lukemiseni kanssa hyvään flow-tilaan, ja nautin siitä, että sain vain istua paikallani ja uppoutua kirjaan. Vaikka luettujen sivujen määrä ei ratkaisevasti eroa edellisestä maratonista, minulla oli jostain syystä paljon kivempaa nyt! Johtuiko se siitä, että en valinnut pinoa etukäteen, vai kenties siitä, että nyt luin vetävempiä kirjoja? Enpä tiedä, mutta mukavaa oli! 

Luettu loppuun: 
Johanna Sinisalo: Auringon ydin
Simo Frangén ja Pasi Heikura: ABCBA-kirja. Alivaltiosihteerin virallinen palindromiopas

Luettu eteenpäin: 
Sini Helminen: Hurme
Art Spigelman: Maus

Kiitos vielä Marika Oksalle maratonin järjestämisestä!

4 kommenttia:

  1. Hih, maratonilla on kiva joskus kokeilla jotain uutta! Luin keväällä Hurmeen ja tykkäsin siitä kovasti. Oli minusta mukavasti vähän erilainen yliopistomaailmaan sijoittuva kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jää nähtäväksi, onko tämä systeemi maratonilla parempi vai ei :D mutta kokeilemalla ei toki häviä mitään!

      Hurme vaikuttaa ensimmäisen 100 sivun perusteella kyllä vetävältä kirjalta. On ylipäänsä kivaa, että on suomalaista, yliopistomaailmaan sijoittuvaa YA-kirjallisuutta, ei tule vastaavaa mieleen toista.

      Poista
  2. Ihana kuulla, että tämäkin tapa toimii (: Itsellä aina paha tapa vähän edes miettiä mitä luen, vaikka en virallista postausta aiheesta teekkään.
    Oli myös mukava löytää blogisi puolelle lukumaratonin kautta. Pitääkin tutustua paremmin paremmalla ajalla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellekin spontaanisuuden harjoitteleminen voisi olla hyväksi, kovin helposti jään kiinni vanhoihin rutiineihin ja hermostun, jos asiat eivät mene suunnitelmien mukaan... Mutta tällaiset pienet jutut, jotka eivät kaada maailmaa ovat hyviä harjoituskohteita!

      Kivaa, että löysit tänne, toivottavasti viihdyt! Käynkin vilkuilemassa sun blogia myös :)

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)