tiistai 28. toukokuuta 2024

Ämpärin aika

Taas on se aika vuodesta, kun on hetki miettiä kesäsuunnitelmia ja tehdä jo perinteeksi muodostunutta ämpärilistaa!
 
Tätä kesää vietän jälleen opiskelukaupungissa, mikä on aivan ihanaa, rakastan tämän kaupungin kesää. Teen kesällä viimeistä opintoihini kuuluvaa harjoittelua, minkä vuoksi olenkin sitten päivisin arkistorottana, mutta illat ja viikonloput ovat vapaita kaikenlaiselle kesäkirmailulle. Minulla on heinäkuussa myös kaksi viikkoa lomaa, jolloin saa olla vapaa ja huoleton kuin taivaan lintu. 

Tuttuun tapaan listan ainoa sääntö on se, ettei sen suorittamisesta saa stressata.
 
Kesällä 2024 minä
 
saan asunnon suursiivouksen suoritettua. Ehkä listan pitkäveteisin ja tylsin kohta, mutta myös tarpeellinen. Viimevuotinen suursiivous jäi osittain suunnitelman asteelle, joten nyt tarkoitus olisi ottaa itseä niskasta kiinni ja oikeasti siivota esimerkiksi keittiön kaapit ja laatikot.

luen graduaineistoa ja -kirjallisuutta. Toinen velvollisuuskohta, mutta yhtä pakollinen kuin siivouskin. Graduaineisto pitäisi saada käytyä läpi niin pian kuin mahdollista, ja kirjallisuuttakin pitäisi kesän aikana lukaista.

uin meressä vähintään kerran. Ylipäätään olisi kiva uida enemmän, mutta opiskelukaupungissa uimapaikat ovat tuskastuttavan kaukana. Pyrin kuitenkin siihen, että ainakin kerran kesän aikana pääsisin ihan mereen asti uimaan! (Viime vuonna Hangon-lomalla yritin kovasti käydä meressä pulahtamassa, mutta vesi oli niin kylmää, etten kärsinyt kahlata kuin lantioon asti.)

käyn kesäteatterissa. En ole pariin vuoteen käynyt kesäteatterissa, mutta minulla on jo mielessä näytelmä, jonka ehdottomasti tahdon nähdä! Yritän erittäin kovasti päästä paikalle katsomaan sen, vaikka sitä esitetäänkin eri kaupungissa kuin missä kesääni vietän.
 
teen museomatkan Tampereelle. Tampere on ihana museokaupunki. Totesimme vappuna ystäväni kanssa, että siellä on tällä hetkellä useampi museo/näyttely, jonka haluaisimme käydä katsomassa, ja suurin piirtein siltä seisomalta päätimme, että kesällä teemme reissun sinne. Molemmilla meillä on taustalla museologian opintoja ja kestävyyskuntoa kiertää useampi museo päivän aikana (testattu on!), joten toivon matkan toteutuvan ja odotan sitä innolla.

osallistun lukumaratonille. Toivon, että Kirjabloggaajien kesälukumaraton tulee taas! Lukumaratonit kuuluvat ehdottomasti kesään.

saan editoitua P:a 50 sivua. Osuuskumman romaanikilpailun dedis on elokuussa, ja sitä varten pitää lähettää 50 sivua valmista tekstiä. Siksi tällainen tavoite.

teen retken antikvariaattiin. Olen jo useamman vuoden haaveillut reissusta erääseen opiskelukaupungissa sijaitsevaan antikvariaattiin, mutta se on sen verran kaukana kaikilta arkireiteiltäni, etten ole saanut aikaiseksi. Jospa tänä kesänä olisi vihdoin sen aika!

pidän taideretriitin ystävän kanssa. Eräs taideprojekti valmistui juuri vapun korvilla, mutta uusia ideoita riittää. Yhteinen taideretriitti näille projekteille olisi ihana! 

 
Millaisia juttuja teidän kesä-ämpäreistänne löytyy? 

4 kommenttia:

  1. En ole koskaan tainnut tehdä varsinaista kesä-ämpäriä. Ajattelin käydä kotikaupungissani jossain kolkassa, jossa en ennen ole ollut. Samoin meinasin aloittaa lihaskunnon harjoittelun :D Olen nyt ollut jonkin aikaa hoivakodissa töissä työkokeilijana ja tajusin, että ilman treenausta en koskaan pysty yksinäni siirtämään ja nostamaan asukkaita. Voisin myös yrittää lukea enemmän kuin nyt viime kuukausina olen tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotikaupunkiseikkailu kuulostaa hyvältä! Itselläkin on opiskelukaupungissa vielä paljon sellaisia kolkkia, joissa en ole koskaan käynyt. Ja heh, kuulostaa siltä, että lihaskuntoharjoittelusta ei ole haittaakaan :D Itsekin pitäisi muistaa liikkua edes jonkin verran, kun tekee kuitenkin pääosin istumatyötä koko kesän.

      Poista
  2. Mun ämpäri on täynnä lepoa ja tee-mitä-huvittaa-meininkiä.

    VastaaPoista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)