perjantai 24. heinäkuuta 2015

Rakkautta pääkaupungissa

Helsinki on ihana kaupunki, tiedättekös sen.

Helsingissä on paljon ihania museoita. Helsingissä on paljon ihania ravintoloita. Helsingissä on ihania teekauppoja. Helsingissä on ratikoita. Helsinkiin sujahtaa helposti hippihousuissa ja lierihatussa, Stockalla on hyvä tanssia hissien edssä sambaa. (Miksi kummassa ne hissit ajoivat ohi? :D)

Ateneumissa on tällä hetkellä ihana näyttely, Tarujen kansat, jossa on suomalaisia ja norjalaisia maalauksia satuolennoista. Suosittelen tutustumaan, oli inspiroiva ja ihastuttava :3


Hankin näyttelyn kauneimman taulun postikorttina itselleni. (Theodor Kittelsen: Valkokarhukuningas Valemon, 1912)

Linnanmäellä uskaltauduin puuvuoristoradan kyytiin, jopa kahdesti. En todellakaan ole hurjapäinen ihminen ja kierrän kaikki kovaa, korkealle ja ylösalaisin menevät laitteet kaukaa, mutta puuvuoristoradasta pidin kovasti. Maailmanpyörä on toinen suosikkini. 


Akateemisesta kirjakaupasta ostin Infernal Deviciesin seuraavan osan, Clockwork princen, jota etsin viime viikolla kotikaupunkini kirjakaupasta. Tuo pokkaripainos oli kuitenkin täältä loppunut ja olin jo valmistautunut odottamaan syyskuuta ja uutta painosta. Mutta mitä Akateemisen hyllystä löytyikään? Mikäpä muukaan kuin Clockwork prince, tuli iloinen mieli :) 

Helsinki vaikutti positiivisesti inspiraatiokanaviin, olisi tehnyt mieli vain istua alas keskellä kaupungin vilinää ja kirjoittaa. Lisäksi Pusussa hiertänyt ja ärsyttänyt kohta selkeni ja keksin uuden version. Ei huono kaupunki, ei suinkaan. 


Monta rakkaudenkohdetta samassa kuvassa: hippipöksyt, niihin maastoutuva Musteloitsu uusintaluvussa, Sukulakupatukka, Novellen hyvää vissyvettä ja (vaikkei sitä kuvasta voikaan aistia) Ultra bra. Ei hullumpi automatka. 

Yhteenvetona ihana reissu ja ihana kaupunki, vaikkei sää juuri sallinutkaan. 

Muistinko jo mainita, että tahdon asua Helsingissä? Kruunuhaka kävisi mulle varsin hyvin. 

8 kommenttia:

 1. Helsinki on ihana minustakin :) Blogissani odottaa muuten haaste sinua varten.

  VastaaPoista
 2. Pääkaupunkigirl jakaa pääkaupunkirakkauden. On se Stadi jees.

  VastaaPoista
 3. Joo, tuo näyttely on ihana! Ja rakastan Helsingin teekauppoja. Muuten mulla on kaupunkiin vähän ristiriitainen suhde kun siellä neljättä vuotta asun, tykkään sen monipuolisuudesta mutta ahdistun kun se on liian iso kaupunki ja siellä päin syntyneet tietää liian vähän Kehä III:n ulkopuolisesta maailmasta (joillekin jo ratikkaverkon ulkopuolinen on tuntematon, mutta sitä ihmislajia onneksi tunnen vähemmän).

  Mutta onnea vaan siihen Kruununhaassa olevan asunnon maksamiseen, paljon paljon paljon kauempanakin keskustasta yksiöiden vuokrat alkaa jostain 700 eurosta. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehä kolmosen takana ei ole elämää, kyllähän sen tietää kaikki ;) nimim. Täällä ollaan :D No joo, onhan tuo tietysti totta. Lisäksi näin yhden illan aikana enemmän humalaisia ja pilviveikkoja (tai vastaavia) kuin koskaan täällä kotikaupungin puolella.

   Ja eihän tuo maksaminen oo ongelma eikä mikään, mä saan luonnollisesti isoimman mahdollisen lottovoiton, todella rahakkaan ammatin ja erittäin rikkaan aviomiehen ;)

   Poista
  2. No sittenhän se ei ole mikään ongelma, ehkä yksikin noista riittää jos hyvin käy. ;-)

   Toisaalta hauska puoli Helsingissä on, että siellä on myös todella paljon muualta tulleita, joten siellä tutustuu eri puolilta tuleviin ihmisiin. Vaikka ne paikalliset ei tiedäkään millaista on muualla Suomessa. ;-)

   Poista
  3. Jep, se monikulttuurisuus on mahtavaa! :)

   Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.