tiistai 9. huhtikuuta 2019

Camp NaNoWriMo -päivitys 2

Sanoja tällä hetkellä koossa huimat 6192.

Tein sen, mitä olen useammassa Campissa uhonnut, mutta jättänyt tekemättä: nostin tavoitettani, jopa kahdesti. Kuten arvelinkin, editoidessa homma etenee sen verran sutjakasti, että sanoja tulee runsaasti. Ensin nostin varovaisesti tavoitteen 10100 sanaan, mutta päätin sitten lopettaa kainostelun ja nostaa riman suorilta 12k:hon. Tällä vauhdilla luulisin pääseväni sinne helposti.

Itse tarinan kanssa olen kokenut hieman tuskaa. Ensin huomasin, että eräs suunnittelemani sivujuonne eräiden hahmojen suhteesta vertautui liian vahvasti omaan elämääni, enkä halunnut kirjoittaa sellaista, joten muutin tarinaa siltä osin. Muutos ei ole mitenkään ratkaiseva, mutta silti vähän harmittaa: olisin pitänyt siitä kovasti. Toinen tuskaisuus liittyy lukuun kahdeksan, jota viime viikolla lähinnä editoin. Kyseessä on todella takaumapainotteinen luku, enkä voi olla miettimättä, onko se lukijalle tappavan tylsää. Takaumat ovat juonen kannalta tärkeitä, mutta silti epäröin. Olisiko lukua mahdollista jakaa jotenkin eri lukuihin? Toisaalta tämän version kanssa myös lukujen järjestyksissä ja sisällössä on ollut omasta huolimattomuudestani johtuvaa sekasotkua.

Olen laittanut Pusun soittolistaa uuteen uskoon. Järjestin biisit siihen järjestykseen, missä ne kuuluisivat, jos Pusu olisi elokuva. Toki osa liittyy tekstin tapahtumiin melko löyhästi, mutta liittyypä kuitenkin. Monia hahmojen suhteista kertovia biisejä en saanut mahtumaan mihinkään järkevään kohtaan, mutta ne löytyvät listan lopusta ns. bonusbiiseinä "lopputekstien", eli The Piercesin You'll be minen jälkeen.

Olen remontoinut myös muita blogin Spotifysta (linkki sivupalkissa, vink vink!) löytyviä kirjoitussoittolistoja samalla idealla, mutta niissä työ on vielä vähän vaiheessa. Ei Pusunkaan biisijärjestys ole aivan kiveen hakattu, mutta suurin piirtein kuitenkin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)