perjantai 27. syyskuuta 2019

Kirjoitussuunnittelmia, syksy 2019

Syksy on jo useampana vuonna ollut sellaista aikaa, että olen kirjoittelurintamalla aloittanut uusia projekteja tai palannut vanhojen pariin uusien editointikierrosten merkissä. Omat tavoitteet ja suunnitelmat on hyvä kirjata ylös, joten laitan ne tähän kaiken kansan nähtäväksi, etten perääntyisi niistä viime hetkellä.

Pusu

Kolmosversio oli esilukijoilla kesän, ja olen saanut monenlaista, mutta erittäin hyvää ja tarkkaa palautetta. Syksyn suurin tavoite on editoida tämän palautteen pohjalta versio 3.1. Vaikka joitain suuriakin rakenteellisia juttuja on muokkauslistalla, ajattelin tämän editointikierroksen olevan tavallaan "kevyempi": esimerkiksi läpilukua en aio tehdä. Toinen päähenkilö on myös vähän hankala, joten kokeilen uutta editointitekniikkaa: editoin erikseen näkökulmahenkilöiden luvut ja katson, miten varsinkin toisesta hahmosta saisi vahvemman. Se saattaa myös auttaa rakenneongelmiin (tai sitten vain pahentaa asiaa, jää nähtäväksi :D). Editointiaikatauluni on jälleen melko tiukka, eikä joustovaraa ihmeemmin ole, mutta toki oma hyvinvointini (ja opinnot) ajavat aina edelle. Tavoitteeni kuitenkin on, että v3.1 olisi valmis joulukuussa, jolloin saisin täytettyä erään uudenvuodenlupaukseni vielä vuoden 2019 puolella.

Puolisalainen novelliprojekti

Periaatteessa tässä ei ole mitään salattavaa: kirjoitan novellikokoelmaa. Mikään ns. vakava projekti tämä ei ole, koko kirjoitusprojekti on pitkälti omaa hupiani, enkä esimerkiksi aio tehdä suurempaa editointia kuin pientä kiillotusta ja kaunistusta. Syy salailuun on se, että suunnittelen tätä kokoelmaa joululahjaksi muutamalle ihmiselle, enkä siksi halua paljastaa siitä sen enempää, sillä joku heistä saattaa lukea blogiani. Kerron asiasta tarkemmin sitten, kun salailulle ei ole enää tarvetta. Kahdeksasta novellista olen sanut viisi valmiiksi.

Nanowrimo – omilla säännöillä

Viime vuoden marraskuu oli monesta syystä melko raskas, ja saavutin henkilökohtaisen ennätykseni lopulta kapinoimalla. Siitäkin huolimatta ajattelin, että osallistun jälleen nanoon, tosin hieman mukautetuilla säännöillä. Työstämäni teksti tulee olemaan joko Pusu tai Puolisalainen novelliprojekti, riippuen siitä, kumpi tarvitsee enemmän työtä. Uskallan jo nyt väittää, että Pusu on marraskuuni(kin) projekti, mutta katsotaan sitä sitten. Joka tapauksessa sanamääriä tärkeämpiä ovat omat deadlineni, jotka määrittyvät lukujen/novellien mukaan. Puhun aiheesta lisää lähempänä. 

Sellaisia suunnitelmia loppuvuodeksi. Kirjoittajaitsetunnon kanssa on lähiaikoina ollut jonkin verran ongelmia, mutta ehkäpä se tästä helpottaa. Kunhan ei ole liian ankara itselleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.