sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Täältä tulee kesä (ja ämpäri)

Kesälomani alkoi kaksi viikkoa sitten, mutta vielä ehtii kirjoitella ämpärilistankin kesäksi! 

Tämän kesän kuvioihin vaikuttaa se, että sain kesätöitä, ja se, että niiden vuoksi vietän kesän kotikaupungissani. Opiskelukaupungin puolelle en todennäköisesti ehdi töiden takia ennen elokuuta edes vierailemaan, joten tämä kesä kuluu taas kotikotona. 

Kesällä 2022

käyn uimassa jossain uudessa paikassa 
Ihan kotikodin lähelläkin on uimarantoja, joilla en ole koskaan käynyt. Kesän tavoitteena onkin käydä ainakin yhdellä sellaisella uimapaikalla, jossa en ole ennen uinut. 

luen joka kuussa vähintään kolme kirjaa
Lukeminen on ollut koko kevään jokseenkin tahkeaa. Toivon, että kesä innostaisi minua jälleen lukemaan enemmän! Todennäköisyydet ovat kuitenkin puolellani siinä mielessä, että minulla tulee olemaan niin pitkät työmatkat, että siinä ehtii hyvin lukea tai kuunnella äänikirjaa, riippuen siitä, olenko liikkeellä bussilla vai autolla. Saattaa myös olla, että töissäkin täytyy jossain vaiheessa tappaa aikaa, ja mikäs sen parempi tapa siihen kuin kirjan lukeminen! 

lähden (päivä)reissulle jonnekin
Olisi kiva tehdä joku vähän pidempi kesäreissu. Vapaani töistä ovat kuitenkin hieman hankalat, eikä niiden aikana voi oikein tehdä muuta kuin päiväreissuja. Jossain toisessa kaupungissa olisi kuitenkin kiva käydä, joten ehkä joku retki lähiseuduille järjestyy. Toivon pääseväni ainakin mummolaan, jos en minnekään muualle. Loppukesästä, kun työt loppuvat, voisi sitten ehkä tehdä jonkun pidemmänkin reissun. Katsotaan, mihin kesä vie! 

saan varmuutta autolla ajamiseen
Sain ajokortin kaksi vuotta sitten, mutta ajaminen on edelleen aika jännittävää, enkä ole edes oikein ajanut kaupungin keskustaa pidemmälle. Töihin tulen kuitenkin ajamaan itse varmaan vähintään kerran viikossa, ja vaikka pitkä ajomatka hirvittää jo valmiiksi, tiedän, ettei ajamista opi kuin ajamalla. Toivonkin, että kesän lopussa rattiin asettuminen ei hermostuttaisi ihan yhtä paljon kuin tällä hetkellä. 

tutustun yhteen uuteen musikaaliin
Lähes perinteinen musikaalikohta. Useampi vaihtoehto on jo mielessäni! :) 

pidän venäjän kielitaitoa jotenkin yllä
Aloitin viime lukuvuonna venäjän opiskelun, ja haluaisin kyllä jatkaa sitä syksyllä, jos se suinkin lukkariini mahtuu. Jollain tavalla kieltä olisi kiva pitää yllä, että syksyllä en olisi aivan pulassa. Mitään sanakirjoja ei tarvitse ruveta tankkaamaan, mutta jospa vaikka katsoisin jotain venäjänkielisiä elokuvia tai kuuntelisin venäläistä musiikkia! (Molemmista saa antaa vinkkejä!) 

luen (ainakin yhden) kirjan kotikodin hyllystä
Kotikodin hyllyssä on monia kirjoja, joiden lukeminen on kiinnostnut minua hyvin pitkään. Kesällä olisi tarkoitus lukea sieltä ainakin yksi.  

editoin P:n vähintään puoleenväliin
Ehkä koko listan kunnianhimoisin kohta liittyy P:n editoimiseen. Tavoitteenani on saada kesän aikana editoitua tekstiä vähintään puoliväliin, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että elokuun lopussa olen päässyt lukuun 17 asti. En tiedä, onko tämä käytännössä mahdollista töiden ja muiden kesärientojen ohella, mutta aina voi yrittää! 



Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on? 

4 kommenttia:

  1. Ai niin, olen kokonaan unohtanut ämpärilistan! Katsotaan jaksanko tehdä tänä vuonna. Sinun listasi vaikuttaa kivalta, varsinkin päiväreissu ja lukeminen :) Kielitaitoa on kiva pitää yllä elokuvien ja musiikin kanssa! Valitettavasti en tunne ollenkaan venäläistä kulttuuria (varmana pitäisi!), ja Tohtori Zivago -elokuvakin on englanniksi... Muistan lukeneeni joskus L. Voronkovan lastenkirjan Sinihilkkainen tyttö, joka on alunperin venäläinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman harmittaa, miten englanninkielisessä maailmassa elämme, ja ei-englanninkielistä viihdettä on tarjolla melko vähän (tai onhan sitä, mutta sitä pitää usein vähän kaivella...)! Helpostihan siinä kielitaito unohtuu, jos siihen ei arjessaan törmää. Jotkut lastenkirjat voisivat tosiaan olla myös hyviä tapoja harjoitella kieltä, mutta en ole ihan varma, riittääkö alkeiskurssien jälkeen kielitaito vielä sellaiseenkaan :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitän! Omasta mielestänikin se on vallan onnistunut :)

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)