sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Here I go again (Mamma mia! ja Helsinki-rakkautta)

(Huom. Musikaalitohtoriliittoa ei ole oikeasti olemassa, vaan se on täysin mielikuvituksen tuotetta. Reissu kuitenkin on todellinen.)

Musikaalitohtoriliiton kevätretki suuntautui tänä vuonna Helsinkiin, katselemaan Svenska Teaternin Mamma Mia!-näytelmää. Koska olen liiton arvostettu jäsen, olin tietenkin mukana. Ja kyllä nautin! 


Jo overturen (onko sille jotain suomenkielistä nimeä?) aikana olin jo ihan pähkinöinä ja sama meininki jatkui loppuun asti. Ihanan värikäs, ihanan pirteä, ihanan höttöinen. Ainoa ongelma oli kieli. Pysyin kärryillä lähes koko ajan, mutta suurin osa vitseistä ja jutuista meni täysin ohi. Se harmitti vähän, vaikka yleensä arvasinkin mistä oli kyse. Myös ne kohtaukset, jotka elokuvasta puuttuivat (mutta ovat kuitenkin alkuperäisessä näyttämöversiossa) olivat hienosti tehtyjä ja toteutettuja, kuten painajaiskohtauksen Under AttackLaulajat hoitivat hommansa loistavasti (paremmin kuin elokuvassa)  ja tanssikohtaukset olivat näyttäviä. Vaikka lavastus oli yksinkertainen ja pelkistetty, se toimi hyvin. Teatŧerirakennus on todella kaunis ja hieno, ja varsinkin samettipenkit olivat ihanat. Iso ja paksu käsiohjelma on ihana. Sitten se musiikki. Olen ollut ABBA-fani kaksivuotiaasta ja osaan kaikki biisit ulkoa. Rakastan sitä musiikkia! Tunnetta on kovin vaikea kuvailla sanoin. 


Joka tapauksessa, musikaalitohtori suosittelee musikaalia ihan kaikille. Olit sitten ABBA-fani tai et, pidit musikaaleista tai et, osasit ruotsia tai et, MENE. Jos vain on mahdollista, menkää katsomaan. Ette pety! Yksi parhaista teatterikokemuksistani koskaan. 

Ihanan reissusta teki myös Helsinki. Tiedättkö sen hetken, kun astutte keskustaan ja tunnette kuuluvanne sinne? Suomen hienoin ja ihanin kaupunki. Tahdon asua Helsingin keskustassa vanhassa kerrostalossa tai kartanossa, käydä päivittäin Akateemisessa, sopia tapaamiset Stockan kellon alle, kirjoittaa kahviloissa. Mennä kesällä Suomenlinnaan, liittyä siihen "ei elämää kehä kolmosen takana"-porukkaan, olla koko ajan tapahtumien keskellä. Asua meren lähellä. Matkustaa junalla. Rakastan Helsinkiä niin paljon.

Noviisi-novelli eteni junassa paljon :)

Mutta mä olen täällä perämetsikössä tälläkin hetkellä. Eikä Helsingin keskustaan asettauduta ilman lottovoittoa tms. Mutta haaveilla saa aina. 

Taidan kuunnella lisää ABBAA.

10 kommenttia:

 1. Itse katsoin juuri eilen Mamma Mian! Mutta kyllä näytelmä oli taatusti näkemisen arvoinen :) Abban kappaleet ovat ihania <3

  VastaaPoista
 2. Helsinki on kyllä parasta ikinä. Kesällä sitten seuraavan kerran aaaaaaaaaaaa. Pitäisi kyllä jostain keksiä rahaa niin pääsisi tekee näistäkin unelmista totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahako ongelma? Ratkaisu: Lottovoitto ja rikas aviomies ;)

   "Money, money, money/must be funny/in the rich man's world" :D

   Poista
 3. Minäkin olen nähnyt tuon, ja totta, että vitsit menivät vähän ohi. Muuten kyllä oli hyvä. Ja Helsinki on ihana kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvan nähneenä pysyi kuitenkin tarpeeksi hyvin perässä ;) Oi, se on. Haluaisin jo takaisin.

   Poista
 4. Mamma Mia! on ihana, kävin talvella katsomassa ja nautin NIIN PALJON vaikka suomenruotsalaisvitsit menikin vähän ohi. Mutta juu, mikäs tälläisenä pääkaupunkilaislikkana ollessa, kyllähän tää kotikaupunki on tosi jees. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vähän kateellinen sulle ;)

   Mamma mia! oli kyllä jotain niin ihanaa<3 (joku voisi ihan huvikseen laskea, kuinka monta kertaa tekstissä esiintyy sana ihana :D)

   Poista
 5. Oii, toi pitäisi kyllä koittaa päästä näkemään! :) ABBAn kappaleet on niin ihania hyvänmielentuojia!

  Ja mun (tietokoneen) laskujen mukaan sana 'ihana' esiintyyy 11, mun kommentin jälkeen 13 kertaa :D Aurinkoista pyyhepäivänjatkoa! ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä katsomaan!

   Ja ihan mahtavaa, että joku laskee :D Käytän ihana-sanaa ihan liikaa ;) (14.)

   Samaa sulle :)

   Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.