keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Lasisipulissa soi (osa 2)

Hyvää kesälomaa niille, joilla se on alkanut ja muutn vaan mukavia kesäkuisia päiviä niille, joilla se on vielä edessä! Sen kunniaksi on aika jakaa pari tällä hetkellä eniten soivaa biisiä. Edelliseen katsaukseen levylautaseni sisältöön pääset tästä.


Riding to New York - Passenger
Voisin melkeinpä sanoa, että Passenger kuuluu kevääseeni. All the little lightsiin tutustuin ensimmäisen kerran keväällä 2013 ja vaikken silloin erityisemmin vielä innostunutkaan, seuraavana keväänä levy ilmestyi elämääni taas ja on siitä lähtien ollut elämäni yksi jokakeväisistä soundtrackeista. Passengerin muuhun tuotantoon en ole juurikaan tutustunut, mutta Riding to New York albumilta Whispers on haikeankaunis ja itkettävä sekä hyvä syy tutustua muihinkin levyihin. 


Into the West - Annie Lennox
Lauloimme tätä Kuninkaan paluu -elokuvan lopputekstibiisiä kuorossa ja ihastuin uudelleen tähän kauniiseen lauluun, joka oli kuitenkin jäänyt minulle LotR-leffojen lopputekstibiiseistä vieraimmaksi. Laulu veti vähän herkkään mielentilaan. Kuninkaan paluuta lukiessani itkin koko kirjan puolivälistä alkaen suoraa huutoa aina loppuun saakka, eikä vollottamiselta vältytty leffoissakaan. Sitten kun tämän laulun kuuleminen sattui vielä tavallista herkempään päivään ja pitkä koulupäivä väsytti... No itkuhan siinä kesken laulun meinasi tulla. 


Pinnan alla - Ultra bra
Yksi suosikkikappaleistani Vesireiteillä. Ihanan kesäinen ja kepeä, jää päähän soimaan. Mieleen tulee eräs tietty laituri. Pidän suunnattomasti myös kappaleen stemmoista (toisaalta, missäpä Ultra bran biisissä olisi huonot stemmat?).


All the little lights - Passenger
No niin, ette välttyneet All the little lightsin biiseiltä, vaikka olisittekin toivonut. Albumin nimiraita on yksi suosikkiherkistelybiiseistäni. (Mikä sanahirviö!) Tulee mieleen ihmiset lähellä ja kaukana, myös ne, jotka eivät elämässäni enää ole. Mieleen palautuu hetket, jolloin ihmiset ympärillä ovat rakkaampia kuin koskaan ja maailma näyttää vähän kauniimmalta kuin yleensä. Ja no, kun minä olen kyseessä, niin itkuhan siinä tulee. 


California dreamin' - The Mamas & the Papas
Kuuntelin tätä jatkuvalla toistolla koeviikon viimeisenä päivänä ennen koetta. Makasin huoneessani ja valitin ääneen, kuinka haluan lomalle enkä jaksa enää tehdä mitään koulujuttuja. (Minun lisäkseni kukaan ei ollut kotona, joten ellei kaapissani asu mörköjä, kukaan ei onneksi kuullut kitinääni.) Tässäkin on todella kivat lauluharmoniat ja mietinkin, olisiko tätä hauska laulaa isommalla porukalla. 


Taste of honey - The Beatles
Ehdittekö jo huokaista helpotuksesta ja luulla, ettei tämänkertaiselle listalle päätynytkään yhtään Beatlesia? Muahahaa, olitte väärässä! Tämä biisi (joka on cover-versio) löytyy Pusun soittolistalta, ja editoinnin alkaessa sitä soittolistaa tulee kuunneltua taas enemmän. Tiesittekö muuten, että vaikka kappale kuulostaa duetolta, ainoa laulaja on Paul McCartney, jonka lauluraidat on tuplattu? 

Löytyikö tuttuja biisejä? Mikä siellä puolella ruutua soi tällä hetkellä? 

4 kommenttia:

 1. Hahaa, omassa kuorossani puolestaan kajahti California Dreamin'. Onneksi talviset päivät ovat takana. All the leaves are green! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mahtavaa! Talvi on takana, mutta sää on kyllä täällä suunnalla maailmaa aika kylmä edelleen. Mutta luotan siihen, että kesä tulee vielä joskus! :)

   Poista
 2. En tuntenut kunnolla mitään näistä mutta täytyykin siis kuunnella. :) Tämä on kiva postausidea! Meillä kotona on kolme ihmistä hullaantunut Coldplayn lauluun Viva la Vida :D

  VastaaPoista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.