torstai 1. kesäkuuta 2017

Toukokuun luetut 2017

Toukokuussa 2017 luin kaksi kirjaa (1161 sivua), joista molemmat olivat spefiä.

Moers, Walter: Uinuvien kirjojen kaupunki (Zamonia #4) 522 s. 
Clare, Cassandra: Taivaallisen tulen kaupunki (Varjojen kaupungit #6) 639 s. 

Postaus saattaa sisältää spoilereita.

kotimaisia: 0
käännöskirjoja: 2
omasta hyllystä: 0
kirjastosta: 2

Uinuvien kirjojen kaupunkiin törmäilee millloin missäkin yhteydessä, joten päätin nyt lopultakin lukea sen. Aiemminhan olin lukenut Moersilta vain Kapteeni Sinikarhun 13 ja 1/2 elämää, joka oli ihan kiva lukukokemus, mutta johon en erityisemmin rakastunut. Tämän kirjan parissa sen sijaan viihdyin erityäin hyvin! Oli ihana sukeltaa Kirjaliston kaupunkiin, joka pursui antikvariaatteja, kirjailijoita, kahviloita ja salaisuuksia, mutta jossa vaanivat myös suuret vaarat, labyrintista puhumattakaan. Lukiessani kirjaa iltaisin labyrintin kauhut nipistelivät vatsanpohjassa ja värisyttivät. Rakastin kirjaa valtavasti. Kaikki keksityt kirjailijat, labyrintin salaisuudet ja salaperäinen Varjoruhtinas: kaikki oli täydellistä, eikä tämä tuntunut paksuudestaan huolimatta yhtä pitkitetyltä kuin Kapteeni Sinikarhu. Itkinpä lopussa myös muutaman kyyneleen. Kirja tosin kärsi iltasatukirjan ongelmasta: nukahdin hyvin usein kesken kirjan luvun. 

En ollut lukenut Varjojen kaupunkeja yläasteen jälkeen, koska sain vihjeen, ettei viimeistä osaa saa lukea ennen Infernal Devicesia. Tein työtä käskettyä ja vasta nyt pääsin kiinni Taivaallisen tulen kaupunkiin. Muistikuvat edellisestä osasta olivat hatarat, mutta pääsin kuitenkin yllättävän nopeasti juoneen kiinni. Olen sarjan päätösosaan tyytyväinen. Kaikki langat solmittii tyydyttävästi yhteen, eikä edes kukaan ehdottomista lempihahmoistani kuollut. Yhden hahmon kohtaloa tosin itkin todella pitkään, jopa kahteen otteeseen. Luin kirjan viimeiset luvut kahtena peräkkäisenä yönä ja molemmilla kerroilla itkin. Myös Infernal Devices -trilogiasta tuttujen hahmojen bongaaminen oli yhtä aikaa ihanaa ja sydäntäsärkeävää. Kaiken kaikkiaan, viihdyin kirjan parissa hyvin ja suurimmaksi osaksi nautin sen lukemisesta. Kuten ystävälleni totesin: Claren kirjat eivät ole masilmankirjallisuuden merkkiteoksia, mutta niitä on kiva lukea, kyseessä on jonkinlainen guilty pleasure. Kaikista hyvistä puolistaan huolimatta kirja ei kuitenkaan ollut täydellinen: välillä kirja tuntui vain polkevan paikallaan, enkä jaksanut innostua Emman osuuksista ollenkaan. Tiedän, että Emma on päähenkilö syksyllä suomennettavassa Lady Midnightissa, mutta se ei lisää kiinnostustani hahmoon. 

Tänään alkoi kesäloma (joskin lauantaina pitää vielä mennä kevätjuhlaan), joten riemua on elo pelkkää ja silleen. Toinen lukiovuosi on kohta virallisesti takana, kasassa vähän päälle 60 kurssia. Tämän vuoden aikana olen oppinut ruotsiksi esimerkiksi sellaiset tärkeät sanat kuin piilomainonta ja maatalouskone (vain a-ruotsijutut), anterogradisen ja retrogradisen amnesian, ollut mukana näytelmäprojektissa, oppinut askeleet niin wienervalssiin kuin Virginia reeliin, leiponut kakkua ja ehkä tullut ulos kuorestani ja harrastanut sosiaalista kanssakäymistä. Tänään heitin ensin kokeen jälkeen vitsiä parin vieraamman ihmisen kanssa ja sitten kävelin ulos koulusta korvissani Beatlesin Strawberry fields forever. Olo oli mainio. 

Muuten toukokuu on ollut aika raskas. Tapahtui asia, jota olin pelännyt tapahtuvaksi jo vajaan vuoden verran ja siihen liittyneet asiat ovat vieneet voimia ja aikaa. Mistään sinäänsä vakavasta ei ole kuitenkaan kyse, mutta en ainakaan vielä kerro asiasta tarkemmin. On ollut todella paljon koulujuttuja tehtävänä ja stressattavana ja olen ollut kuolemanväsynyt ja nukahdellut iltaisin sängylle ranskankirja auki. Muutamia kivojakin juttuja on silti ollut: ranskanryhmän retki kesäiseen Helsinkiin, muutamat lämpimät kesäpäivät ja mekkokeli ja se vapauttava tunne, kun kävin elämäni viimeisen matikankokeen jälkeen myymässä kirjan pois. Lukemisen suhteen kuukausi oli pohjanoteeraus, mutta kesälomalla on aikaa, toivon mukaan. 


Kuukauden kuunnelluin biisi on todennäköisesti Macy Grayn I try. En ole muuta häneltä kuunnellut, mutta rakastan hänen ääntään! 

Hauskaa kesäkuuta kaikille! Täällä satoi tänään lunta, varsinainen kesäsää. 

2 kommenttia:

 1. Hei kiva että olet "avautunut kuorestasi" ja tutustunut ihmisiin! :) Minä tässä paraikaa luen vielä kokeeseen.

  Voimia kesälle, onneksi on ainakin loma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä kokeeseen ja voimia vielä viimeisiin puristuksiin!

   Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.