lauantai 30. marraskuuta 2019

Montgomery-lukuhaasteen kooste


Matkalla Mikä-Mikä-Maahan -blogin Montgomery-lukuhaaste on tullut päätökseensä. Haasteeseen kuului lukea joko L. M. Montgomeryn teoksia tai häneen liittyviä kirjoja.

Luin haasteeseen seuraavat kirjat:

L. M. Montgomery:
Kotikunnaan Rilla (Anna #8)
Rilla of Ingleside (Anne #8)
Pieni Runotyttö (Runotyttö #1)
Yrttitarha
Runotyttö maineen polulla (Runotyttö #2)
Runotytto etsii tähteään (Runotyttö #3)

Vilja-Tuulia Huotarinen & Satu Koskimies:
Emilia Kent Runotytön − tarina jatkuu (postaus tulossa)

yhteensä seitsemän kirjaa (tai kuusi, riippuu siitä, laskeeko Rillan kahdesti vai ei)

Ajattelin, että erään lempikirjailjani teoksista koostuva lukuhaaste saisi minut lukemaan enemmänkin Montgomerya, mutta hyvä tämäkin tulos on. Lähes kaikki romaanit olivat uusintalukuja, mutta Yrttitarhan ja Emilia Kentin luin ensimmäistä kertaa. Varsinkin Emilia Kent oli fanifiktiona mielenkiintoinen lukukokemus, mutta puhun siitä lisää marraskuun koosteessa.

Epävirallisena tavoitteenani vuodelle 2019 oli saattaa Anna-sarjan uusintaluku päätökseen ja lukea Runotytöt uudelleen, jotta muistini olisi virkistynyt Emilia Kentiä varten, ja nämä tavoitteet onnistuivat haasteen potkiessa vauhtia. Montgomery on kyllä aivan ihana kirjailija. Toki minulla on hänen teoksiinsa liittyvää nostalgia-arvoa, mutta kuitenkin. Tämän haasteen innoittamana tekee mieli lukea muitakin hyllystä löytyviä Montgomeryja uudelleen. Esimerkiksi Vanhan kartanon Pat oli suuri suosikkini kymmenisen vuotta sitten, mutta en ole lukenut sitä moneen vuoteen.

Kiitos Annalle ihanasta haasteesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)