sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Paperinukkeja

Mozartin kuulat-rasiassa ei ole enää suklaata, vaan...Paperinukkeja!

Mä olen aina tykännyt paperinukeista. Itsetehdyistä, painetuista, lehdestä leikatuista... Mulla on varmaan 20 erilaista paperinukkea vaatteineen ja on ollut enemmänkin, mutta jotain pienenä tehtyjä olen heittänyt poiskin. Itse en ole piirtänyt paperinukkeja vuosiin, aina vaan tulostanut uusia, mutta viime juhannuksena tuli himo piirtää taas ja syntyi tämä kolmikko.


Saanko luvan esitellä: Stefan, Magda ja Stefanin hevonen, Prezwa. (On muuten paras ikinä piirtämäni hevonen!) 


Stefan ja Magda elävät henkipattoina hylätyssä metsästysmökissä. Stefan on anteeksiantamattoman rikoksen vuoksi aatelisarvonsa menettänyt nuori, kiivas kreivi, joka ei oikein jaksa vastata tekemisistään. Magda puolestaan oli erään nuoren ja vaikutusvaltaisen paronittaren seuraneiti, jonka paronittaren isä otti tyttärensä seuraksi Magdan ollessa vain nelivuotias lapsi (keittäjättären ottotytär). Magda kuitenkin murhasi paronittaren suojellakseen tätä ja ympärillään olevia, paronitar kun oli typerä ja siksi juuri niin vaarallinen. Magda karkasi tekonsa jälkeen jalkaisin toisessa kaupungissa sijaitsevaan majataloon, jossa eli hiljaiseloa puolisen vuotta, kunnes tapasi eräänä iltana Stefanin. Magda sai tietää, että miehellä oli jotain hämärää menneisyydessä, ja että tällä oli hevonen. Nämä asiat ratkaisivat paljon. Magda otti miehen mukaansa ja he karkasivat metsään, jossa ovat eläneet siitä lähtien. 

Nyt seuraa pienimuotoinen muotinäytös ja paljon kuvia. Aloittakaamme Stefanista. (Pahoittelut kuvien huonosta laadusta!)


Stefanin peruslook. Housut ovat ajalta ennen piileskelyä, paidan on Magda ommellut. Villapaita, joka on tullut tarpeeseen kylminä talvina, Magdan taitavista käsistä sekin. 


Stefanin ulkovaatteet. Takki on Magdan ompelema, takin tarinaa myöhemmin. Lisäksi kunnon saappaat, jotka Stefan hankki ennen aatelisarvonsa menettämistä.Stefanin parhaat vaatteet ovat päässeet hieman kärsimään ja haalistumaan. Stefan joutui lähtemään kotikartanostaan äkillisesti mukanaan vain Prezwa, juhlapuku ja housut sekä epärehellinen palvelija. Katuojassa eläminen ei tehnyt vaatteelle kovin hyvää, kuten huomaatte. Stefan on monesti pyytänyt Magdaa ompelemaan ja korjailemaan pukua, mutta järkevä ja taloudellinen Magda on aina kieltäytynyt. Metsässä kun ei juurikaan juhlapukuja tarvita.
Stefanin yöpaita. 

Sitten on Magdan vuoro. Magda oli suunnitellut murhaa niin kauan, että hänellä on enemmän paronittaren palveluksen aikaisia vaatteita, kuten tämä yksinkertainen mekko. 
Housut Magda on ommellut Stefanin housujen mallin mukaan. Niissä on helpompi liikkua metsässä. Keltainen silkkipaita on palveluksen ajalta. (Kynä tuossa ei ole taiteellisista syistä tuohon asteltu, vaan tussilla väritetyllä paidalla on paha tapa käpristyä, kynä pitää helman paikallaan.)
Magdan ulkovaatteet. Takki on varastettu paronittaren henkivartijoiden pyykkituvasta. Magda ompeli Stefanillekin takin samalla kaavalla. Huomatkaa sirojen saappaiden kuviointi! Kauneudestaan huolimatta saappaat ovat käytännölliset, sillä ne on alunperin suunnattu paronittaren ja Magdan ratsastusretkiä varten. 
Magdan villapaita, jonka hän neuloi ensimmäisenä talvenaan metsässä. Samana talvena syntyi myös Stefanin samanlainen villapaita. 
Magdan punainen silkkimekko. Tässä puvussa Magda pakeni paronittaren linnasta. Hyvin tehty pakosuunnitelma petti viime metreillä ja Magda joutui lähtemään linnasta juhlapuvussaan. 


Magdan yöpaita, linnan peruja sekin. Magda ja Stefan eivät oikein tule toimeen keskenään, vaikka alkuaikojen suoranaisesta inhosta toista kohtaan on jo päästykin. Suurin syy tähän on luonteiden ja arvojen erilaisuus: Stefan on laiska, helppoon elämään tottunut ja usein varomaton, kun taas Magda on ahkera, usein liiankin varovainen ja halveksii ylimystöä. Stefanin kiivas luonne ja Magdan terävä kieli on myös tulenarka yhdistelmä. Kumpikaan ei kuitenkaan pärjää ilman toista, joten heidän on pakko kestää toisiaan. Mihin elämä heidät vie, on suuri arvoitus. 

Tässäpä tämä paperinukketarina. Kertokaa ihmeessä, mitä piditte ja haluatteko näitä lisää :) 

P.S. Radio Nostalgialta tulee lauantaisin klo 13 Beatlesista kertova radio-ohjelma Bändi nimeltä Beatles!! Ihana<3


4 kommenttia:

 1. Beatles, lukeminen, facobookittomuus, kirjoittaminen, paperinuket... Sä oot mahtava. :) Oikeasti, aivan ihana. Olisi todella siistiä tutustua. ;)

  Ja on tarinakin hieno, ehdottomasti lisää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin sinäkin<3 Olisi tosiaan kiva nähdä myös ruudun ulkopuolella :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia :)

   En lupaa mitään, mutta ehkä S&M esiintyvät blogissa myöhemminkin.

   Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.