perjantai 25. toukokuuta 2018

Sieltä se kolisee kohti

Kesä nimittäin! Helteet saapuivat tännekin, mikä on merkkinä siitä, että on kesän ämpärilistan aika! Myös pääsykokeet ovat osaltani ohi, joten on aika kääntää katse kohti kesää. Tämä kesä tulee eroamaan edellisistä siten, että olen koko kesän töissä, joten ihan pelkkää lomailua ja lekottelua ei eloni tule olemaan. Lähden kohti kesää lyhyemmällä listalla, mutta samalla idealla kuin edellisinäkin vuosina: stressata ei saa, eikä ottaa turhia paineita. 

Luen Anna-sarjan loppuun

Aloitin sarjan uusintaluvun itse asiassa jo pari vuotta sitten lukiessani ensimmäisen osan englanniksi, mutta jatkoin syksyllä ennen kirjoituksia. Anna on ollut luottolukemista ennen kirjoituksia ja pääsykokeita nytkin, mutta kokeiden hetkellinen loppuminen ei tarkoita, että hylkäisin sarjan. Jospa saisin kesän aikana luettua sarjan loppuun! Ahmin sarjan aikoinaan ensimmäistä kertaa yhden kesäloman aikana, joten tämä on tavallaan nostalgista kesäpuuhaa. 

Osallistun heinäkuun CampNaNoon

Huhtikuun Campiin en ehtinyt osallistua, mutta jospa sitä töiden ohella saisi jotain heinäkuussa raapaistua. Sanatavoitetta voisin edellisestä Campista hieman nostaa. En tosin tiedä, kumpaa projektia kirjoittaisin Campissa, mutta katsotaan lähempänä, kumpi on pahemmassa kunnossa. 

Käyn uimassa

Tämä toki edellyttää lämpimämpiä säitä kuin esimerkiksi viime vuonna, varsinkin, kun nyt ei ole riparia, jossa käytäisiin polttavan kuumasta saunasta uimassa vaikka lumisateessa, mutta tavoitteena olisi käydä pulahtamassa mahdollisimman monta kertaa. 

Ompelen ukulelelle pussin

Kun vuosi sitten (!) hankin ukuleleni, ei konserttiukulelelle ollut kaupassa suojapusseja. Riparille kuskasin soittimen alkuperäisessä pahvilaatikossa, mutta sekään ei ollut kauhean helppo ja näppärä ratkaisu. Suojapussin/kantokassin tekemisen ei pitäisi olla vaikeaa, mutta ottaen huomioon, miten huono käsitöissä olen, tehtävä voi aiheutta verta, hikeä ja kyyneliä. 

Luen ainakin yhden runokirjan

Otin erääksi tämän vuoden lukutavoitteeksi runojen lukemisen. En ole erityisen kokenut runojen lukija, mutta niin omastani kuin perheenkin hyllystä löytyy runokokoelmia, joihin voisi tutustua. Myös suosituksia otetaan vastaan, jos teiltä joku suosikkirunoilija tai -kokoelma löytyy! 

Katson tai kuuntelen pari uutta musikaalia (ja yhden loppuun)

Viime kesänä kuuntelin kaksi, pistetäänkö nyt paremmaksi? Eräs musikaali minulla on ollut kesken helmikuusta asti, mikä hävettää vähän: kuuntelin kuusi ensimmäistä laulua, mutta en ole saanut aikaiseksi jatkaa, vaikka kuulemastani pidinkin. Ainakin se loppuun, jos ei mitään muuta! 

Käyn juoksemassa

Juoksemassa? Minäkö? Niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaakin, kävin viime kesänä hölkkäämässä läheisellä pururadalla sen verran, että jaksoin elokuussa hölkätä koko melkein kahden kilometrin lenkin. (Juokseminen on ehkä harhaanjohtava termi, jolkottelu ehkä parempi.) Työni on istumatyötä, joten pitää tehdä ehkä vastapainoksi jotain muutakin. Olen varmaan itkettävän huonossa kunnossa, mutta eiköhän tämä tästä, kun vauhtiin päästään. :) (Jos päästään.) 

Saan joko P:n tai JL:n valmiiksi

P on ollut nyt noin kaksi ja puoli vuotta kesken. Eihän minulla tietenkään ole mikään kiire, mutta Pusun ja JL:n ensimmäiset versiot valmistuivat niin nopeasti, että P tuntuu hitaalta. Mutta ehkä hiljaa hyvä tulee :) Jos suunnitelmani onnistuvat, olisi P elokuussa valmis, mutta saas nyt nähdä: tässä on kuitenkin paljon asioita tulossa, jotka vievät kirjoitusaikaa. JL on nopeampi kirjoittaa kuin P, koska editoin ensimmäisen version kanssa hikoilun sijaan, mutta katsotaan, miten kesähelteet vaikuttavat talvisen tarinan fiilistelyyn. 

Loppuun vielä kesäinen katkelma P:sta:

"Hiljaisuus laskeutui väliimme kesäsateen lailla, kevyenä ja lempeänä. Katselin paljaita jalkojani, joita ruohonkorret kutittelivat. Tuulenvire heilutteli taimia ja muuria pitkin kohoavan köynnöksen lehtiä. Alkukesän päivä hengitti puutarhassa, mutta en voinut olla miettimättä, millaisena se aukenisi aidan toisella puolella: miltä tuntuisi puiden latvojen läpi siivilöityvä auringonvalo, metsälammen pohjan raskas, upottava muta."

Onko teillä kesäsuunnitelmia? 

6 kommenttia:

 1. Suosittelen ehdottomasti lukemaan Rupi Kaurin kirjan Milk and honey - se oli ensimmäinen varsinainen runokirja, jonka luin englanniksi ja teos veti kyllä mukanaan. Löytyy myös suommenettuna, mutta itse en uskaltanut siihen koskea ettei kirjailijan omat ajatukset vain muuttuisi kääntäjän myötä.

  Omiin kesäsuunnitelmiini taitaa kuulua työt, mökillä oloilu, kameralla kuvailu ja hei - sitä pitäisi minunkin jaksaa jotain liikuntaa harrastaa, juoksin viime kesänä ehkä pari lenkkiä, jos vaikka tänä kesänä enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jostain kumman syystä syntynyt pieniä ennakkoluuloja Rupi Kauria kohtaan, mutta ehkäpä pitäisi kokeilla! Löytyyköhän meidän kirjastosta enkunkielistä versiota, vai täytyykö olosuhteiden pakosta tyytyä käännettyyn?

   Oi, sun kesäsuunnitelmat kuulostavat myös tosi kivoilta! Toivotaan, että molemmat jaksetaan liikkua :D

   Poista
 2. Ihana ämpärilista! Mä koetan nauttia kesästä, mitä ei toki häiritse maaninen pänttäys... ehei. :D

  Runokirja, ihan mahtava sellainen: T. S. Eliotin Autio maa (erityisesti se versio, jossa on myös J. Alfred Prufrockin rakkauslaulu ja Neljä kvartettoa). (Ja aina on pakko mainita Miki, joten mainitaan nytkin: Miki Liukkosen Elisabet on hyvin raskasta kesälukemista, mutta hieno kokoelma.)

  Ihanaa kesää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista myös ottaa rennosti, ei sitä muuten mitään opi ;)

   Kiitos sullekin runovinkeistä! Ehkä saan aikaiseksi luettua jopa useamman kokoelman.

   Ihanaa kesää myös sulle! <3

   Poista
 3. Hyvä idea tuo juokseminen! Minä olen ajatellut käydä ainakin kerran suunnistamassa, mutta jotenkin muutenkin pitäisi liikkua. :D

  Hyvää kesää ja ihania musikaaleja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite olen suunnistajana ihan onneton: en osaa lukee karttaa, ja oonkin lahjakkaampi eksymään kuin löytämään perille :D mut toivottavasti pääset suunnistamaan!

   Samaa sulle! <3

   Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.