keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Ämpäri päähän ja menoksi

Melkein unohdin kesän ämpärilistan kirjoittamisen!

Osasyy siihen tosin on, etten ole edes tehnyt mitään suunnitelmia. Toukokuussa on tapahtunut niin paljon, että on pitänyt keskittyä täysillä siihen, eikä ole ehtinyt haaveksia kesästä. Lisäksi eräs unelmien kesätyöpaikka meni sivu suun, mikä myös pisti jo ennestään epämääräisiä suunnitelmia uusiksi. 

Mutta oli miten oli, tässä olisi lista asioita, joita haluaisin tehdä kesän 2019 aikana. Sääntöjä on tuttuun tapaan vain yksi: listan suorittamista ei saa stressata! 

Kesällä 2019 minä

luen Täällä Pohjantähden alla (ainakin ensimmäisen osan) 
TBR-listalla jo vuosia kiikkunut Täällä Pohjantähden alla voisi olla tämän kesän klassikko. Ensimmäisen osan tulen lukemaan Kirjabloggaajien klassikkohaasteeseen, mutta muutkin osat tulevat mahdollisesti luettua kesän ainana. Odotukset ovat kyllä korkealla! 

käyn mummolassa
Edellisestä kerrasta on aikaa. 

järjestän piknikin kaveriporukan kanssa
Lähes perinteinen kevätpiknik taisi tänä vuonna jäädä toteutumatta, mutta onneksi sen voi järjestää myöhemminkin. Toivotaan hyviä ilmoja! 

teen kesäretken paikkaan, jossa en ole ennen käynyt/jossa käymisestä on vuosia aikaa
Toissa kesänä kävimme parhaan ystäväni kanssa Tampereella ja viime kesänä Helsingissä, joten kesäretki on jo perinne. Paikka ja aika ovat vielä auki, mutta olisi huiman kivaa tehdä kunnon seikkailu ja mennä molemmille vieraaseen paikkaan!

nautin kahden kaupungin kesästä
Säästösyistä tulen viettämään kesäni pääosin kotikotona, mutta aion kyllä käydä välillä myös nykyisessä kotikaupungissani. Kotikotona jännittävin kesäpuuha on todennäköisesti ruohon kasvun tarkkailu, mutta opiskelukaupunki on todennäköisesti kesällä aivan ihana, ainakin se on nyt toukokuussa ollut. 

katson yhden musikaalin ja kuuntelen yhden
Perinteinen listan musikaali-kohta! Vaihtoehtoja on runsaasti molempiin. Tällä hetkellä kuunneltavien listalta kutkuttaisi eniten ehkä Hadestown.


pidän pienen kirjoitustauon
En ikinä olisi uskonut, että sanoisin näin, mutta kaikkea sitä kuulee kun vanhaksi elää. Olen tehnyt Pusun kolmosversion kanssa todella tiukasti töitä tammikuusta asti ja vaikka rakastankin editoimista ja kirjoittamista yleensä, huomaan, että olen hieman uupunut. Päälle tekee todennäköisesti erittäin hyvää pitää vähän taukoa koko hommasta, joten en aio ottaa kesälle mitään sen isompaa projektia. Tekisi kyllä mieli kirjoitella novelleja, mutta en ota niistä stressiä, enkä tee minkäänlaisia aikatauluja. Ehkä tämä on tietynlainen paletin puhdistus: syksyllä voi taas hyökätä projektien kimppuun uusin voimin. Kirjoitustauko ei tarkoita sitä, että kaikki kirjoittaminen olisi ehdottomasti kiellettyä, ei suinkaan: jos tulee inspistä ja intoa kirjoittaa, sitten kirjoitan, mutta en pakota itseäni. (Vaikka faktahan on se, että jos ei koskaan pakota itseään, ei saa mitään aikaiseksi. Nyt minun ei tarvitse saada, joten minun ei myöskään tarvitse pakottaa itseäni.) Tavallaan olo on vähän haikea: kesä on kuitenkin ollut jo vuosia se aika vuodesta, jolloin aikaa kirjoittamiseen kunnolla on, mutta kokeillaan vaihteeksi tällaista!

osallistun kansallispukujen tuuletustapahtumaan
Elokuussa järjestetään kansallispukujen tuuletustapahtumia ympäri Suomea, ja kun on tilaisuus laittaa kansallispuku päälle, minähän tartun siihen! Tässä on tosin pieni säätekijä: jos tuuletuspäivänä elohopea kiipeää hellelukemiin, taidan jättää hyvin villaisen asukokonaisuuden kaappiin.

juhlin synttäreitä
Täytän elokuussa 20 (!!) vuotta. Koska pyöreitä täytetään vain kerran kymmenessä vuodessa, olisi kiva juhlistaa merkkipaalua jotenkin. (Ehkä se auttaisi unohtamaan pienen ikäkriisin...) Varsinaisen syntymäpäiväni vietän muissa kuin juhlimismerkeissä, mutta jospa keksisin jonkin tavan juhlia jo sitä ennen.

Sellainen lista tällä kertaa! Palataan asiaan sitten syssymmällä ja katsotaan, miten kohtien täyttäminen sujui.

Mitä sinä aiot tehdä kesällä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.