lauantai 30. toukokuuta 2020

Lähes unohtunut ämpärilista

Ei liene liioittelua sanoa, että tämä kevät ei ole mennyt ihan niin kuin suunniteltiin. Epävarmuuden takia en ollut tehnyt mitään kesäsuunnitelmia, ja unohdin perinteisen ämpärilistan kokonaan. Kun muistin asian, ajattelen, että en tee sitä ollenkaan: eihän sitä tiedä, mitä kesällä lopulta saa ja uskaltaa tehdä. Kuitenkin asiaa mietittyäni päätin tehdä pienten juttujen lyhyen listan, jonka suorittaminen on poikkeusoloissakin helppoa.

Pari listaan vaikuttavaa seikkaa: en saanut kesätöitä, ja olen pääsääntöisesti koko kesän kotikotona. Perinteikkäästi listan kohtien suorittaminen ei ole pakollista eikä siitä saa ottaa stressiä.

Kesällä 2020 minä

• suoritan tarpeelliset opiskelujutut
Minulla jäi kesälle vielä jonkin verran opiskelujuttuja. Täytyy kirjoittaa yksi folkloristiikan essee (tosin odotan opettajalta vielä lisätietoja siihen), käydä tekemässä yksi tentti ja jossain vaiheessa myös lukea museologian sivuainekokeeseen. (Ensi vuonna pitäisi tehdä kandi, joka arvatenkin vie aikaa ja energiaa, mikäs sen parempi suunnitelma kuin ottaa kolmas sivuaine!)

• käyn siskon kanssa kuvausreissulla
Muutaman kilometrin päässä kotoa on erittäin kaunis miljöö, jossa olisi hauskaa ottaa kuvia kauniissa kesäsäässä. Siskoni on luottokuvaajani, joten haluan, että hän ottaa kuvat minusta. Tilasin myös ompelutaitoiselta ystävältäni uuden mekon, joka sopisi näihin maisemiin, joten mikäs sen parempaa kuin laittaa se ylleni kuvaushetkelle.

• osallistun heinäkuun Camp NaNoWriMoon
DVR:n kirjoittaminen pysähtyi täysin huhtikuun Campin jälkeen. Yritän saada kirjoittamisesta taas kesäkuussa kiinni ja jatkaa sitä sitten heinäkuun Campissa tavoitteen kanssa.

• käyn uimassa
Perinteinen kesälistan rasti. Olisi kiva uida lähilammen lisäksi myös meressä, mutta se vaatisi matkustamista sisämaasta jonnekin rannikolle, joten saas nyt nähdä.


• kuuntelen keskeneräiset musikaalit loppuun
Hävettää myöntää, mutta minulla on kaksikin musikaalia, joita olen kuunnellut jonkin verran, mutta ne ovat syystä tahi toisesta jääneet kesken. Tavoitteenani on siis kuunnella ne loppuun. Jos innostun kuuntelemaan tai katsomaan jotain muita musikaaleja niiden lisäksi, se on pelkkää plussaa, mutta en ahnehdi liikoja.

• luen jonkun kirjasarjan ja runoja
Edellisen postauksen innoittamana haluan lukea kesällä jonkun kirjasarjan. Niitä voi olla useampiakin, voin lukea jotain uudelleen tai jotain ensimmäistä kertaa, kunhan lukisin jonkun sarjan alusta loppuun. Lisäksi ajattelin lukea runoja, ainakin yhden kokoelman verran olisi tarkoitus. Suosituksia otetaan vastaan!

• syön jäätelöä
Ehkä turhankin helppo rasti suorittaa, mutta se myös hyvin tärkeä osa kesää. Ai että, olisipa jäätelöä.

• käyn ainakin kerran opiskelukaupungissa
Tämä toteutunee viimeistään elokuussa, mutta toivon, että jo sitä ennen pääsisin käymään kotonani opiskelukaupungissa. Toki minulla on koti-ikävä (kun tosiaan olen asunut uudessa asunnossani vain kaksi viikkoa vaikka muutosta on jo kolme kuukautta), mutta myös esimerkiksi kaikista kivoimmat t-paitani ovat väärän kaupungin vaatekomerossa.

Onko teillä kesäsuunnitelmia?

2 kommenttia:

  1. Hei minäkin tein juuri ämpärilistan! Harmi vain että opiskeluni kestävät oikeastaan koko kesän ajan, mutta kaipa sitä ehtii kuitenkin ottaa osaa muiden lomailuun ja ottaa vähän rennommin. Sun lista on mukavan rento! Harmi että sullakin on opintoja vielä nyt kesällä suoritettavana, mutta toivottavasti saat ne pian pois alta :) Saako Suomessa siis ottaa useamman sivuaineen? Minäkin haluaisin... täytyy tiedustella asiaa omalta yliopistolta, kun olisi tosi kiva ottaa maantiedekin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ehdit kesällä lomailla myös opintojesi ohessa! :) Suomessa (ainakin humanistisessa tiedekunnassa) kandidaatintutkintoon vaaditaan kaksi sivuainetta, joista toinen käydään lyhyenä ja toinen pitkänä. Kuitenkaan niiden määrää ei ole rajattu, ja museologia esimerkiksi on itselleni täysin ylimääräinen aine :)

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)