perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017: 22. luukku

Tervetuloa Lasisipulissa-blogin joulukalenteriin vuosimallia 2017! 

Tämän vuoden kalenterissa puhutaan lukumuistoista. Minulle jää todella helposti lukumuistoja: vuosien jälkeenkin muistan, missä ja milloin kirjaa luin ja mitä tunteita ja asioita elämässäni oli silloin. Syystä tai toisesta joulun aikaan lukemani kirjat ovat erityisen mieleenpainuvia, ja tässä kalenterissa jaan niitä myös teille. Kirjat eivät välttämättä ole ollenkaan jouluisia, mutta niitä yhdistää kynttilöiden hämyisessä valossa luetut hetket. Tervetuloa mukaan! 

Luukku aukeaa vielä tänään, huomenna ja ylihuomenna. 

22. luukku: Pieni talo suuressa metsässä // lapsuuden joulu




Saatan vähän narrata tämän kanssa, koska en muista ihan varmaksi, onko tätä luettu minulle jouluna, mutta se on tässä kalenterissa sen takia, että pienenä parhaiten mieleen tuntui jäävän kertomus joulusta suuressa metsässä. Minulle luettiin tätä ensimmäisen kerran mummolassa, jossa tästä kirjasta on sellainen painos, josta ahkeran lukemisen seurauksena alkavat irrota niin selkämys kuin sivutkin. Olin todennäköisesti saman ikäinen kuin Laura tässä kirjassa, ja kaikki kirjassa kerrotut asiat tuntuivat ihmeellisiltä. En ainakaan muista tylsistyneeni tarkkoihin kuvauksiin lihan savustamisesta tai juuston valmistuksesta, koska se kaikki oli niin kummallista pienelle lapselle. Joululuvusta parhaiten jäi mieleen se, miten lapset puettiin huiveihin ja takkeihin niin, että he näyttivät pieniltä, pyöreiltä paketeilta. Myös tanssiaisluku on ihana. 

Kaikissa Laura Ingalls Wilderin kirjoissa taidetaan kuvata joulua jollain tapaa, ja pohdinkin pitkään, otanko joulukalenteriin tämän vai sarjan seuraavan osan Pieni talo preerialla, jossa on myös minulle mieleen jäänyt joululuku. Päätin kuitenkin omistaa tämän luukun yleisesti lapsuuden jouluille, ja pikku-Celestinelle, joka makaa mummolassa peiton alla unikaveri kainalossa ja kuuntelee toisen pikkuisen tytön seikkailuja vuosisadan takaa. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on niin ihana kirja ❤ Itselleni on jäänyt näistä kirjoista varmaan yhtenä kirkkaimpana muistikuvana kuvaus kuinka vaahterasiirapista muotoillaan lumihangessa herkkuja. Muistan kuinka itse olisin niin halunnut tehdä tämän saman! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuonkin kohdan olisi voinut mainita! Ai että, se kuulosti niin herkulliselta. Pitäisi lukea tämä koko sarja uudelleen<3

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)