perjantai 15. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017: 15. luukku

Tervetuloa Lasisipulissa-blogin joulukalenteriin vuosimallia 2017! 

Tämän vuoden kalenterissa puhutaan lukumuistoista. Minulle jää todella helposti lukumuistoja: vuosien jälkeenkin muistan, missä ja milloin kirjaa luin ja mitä tunteita ja asioita elämässäni oli silloin. Syystä tai toisesta joulun aikaan lukemani kirjat ovat erityisen mieleenpainuvia, ja tässä kalenterissa jaan niitä myös teille. Kirjat eivät välttämättä ole ollenkaan jouluisia, mutta niitä yhdistää kynttilöiden hämyisessä valossa luetut hetket. Tervetuloa mukaan! 

Luukku aukeaa joka tiistai ja perjantai. 

15. luukku: Päiväkirja // joulu 2013Monet tässäkin kalenterissa esiintyvät kirjat taitavat olla vähän sieltä synkemmästä päästä, eikä Anne Frankin Päiväkirjaakaan voi välttämättä iloiseksi sanoa. Vaikka kirjassa onkin valonpilkahduksia, Annen ja muiden piileskelijöiden lopun tietäminen tuntuu pahalta. Kirjan lukeminen joulun aikaan oli myös hyvä muistutus siitä, että kaikilla ei ole asiat niin hyvin kuin itsellä. Minä saatoin käpertyä peiton alle lukemaan kuunnellen joululauluja ja ahtaa napani täyteen ruokaa tai käydä vaikka kävelemässä ulkona, jos niin halusin. Annella ei ollut siihen mahdollisuutta, vaikka hän siitä unelmoikin. Vaikken itse ole koskaan ollut erityisen ahkera pitämään päiväkirjaa, Annen kunniaksi kirjoitin pienen, hänelle omistetun merkinnän jouluaattona. 

Tämä joulu on muistikuvissani kurjan lumeton. Vaikka se olikin ihan typerää, valoa pimeyteen toi välipäivinä kaukaa kylään tullut ystävä, jonka kanssa kävimme seikkailemassa niin metsässä (suunnistusta ilman karttaa periaatteella "olen mä tästä kerran aiemmin kävellyt, kyllä me kotiin löydetään") kuin alennusmyynneissäkin. 

Muistakaa pitää toisistanne huolta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.