sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017: 24. luukku

Tervetuloa Lasisipulissa-blogin joulukalenteriin vuosimallia 2017! 

Tämän vuoden kalenterissa puhutaan lukumuistoista. Minulle jää todella helposti lukumuistoja: vuosien jälkeenkin muistan, missä ja milloin kirjaa luin ja mitä tunteita ja asioita elämässäni oli silloin. Syystä tai toisesta joulun aikaan lukemani kirjat ovat erityisen mieleenpainuvia, ja tässä kalenterissa jaan niitä myös teille. Kirjat eivät välttämättä ole ollenkaan jouluisia, mutta niitä yhdistää kynttilöiden hämyisessä valossa luetut hetket. Tervetuloa mukaan! 

24. luukku: Mifongin perintö // joulu 2013Olin lukenut J.S. Meresmaan Mifonki-sarjasta joistain blogeista ja lainannut sen sitten kirjastosta, vaikka odotukset olivatkin aika matalat.  Kirjan lainaaminen oli kuitenkin äärimmäisen hyvä päätös. Jouluaattona aloitin lukemaan tätä seikkailua, joka nappasi heti mukaansa. Kiinnyin hahmoihin ja kiinnostuin maailmasta heti. Tämän kirjan jälkeen olen lukenut tai ainakin aloitttanut viidettä osaa lukuun ottamatta kaikki Mifongit joulun aikaan ja yhdistänkin ne todella vahvasti tähän lempijuhlaani. Sarjan edetessä hahmoista on tullut kuin fiktiinen perhe, he ovat kasvaneet sekä henkisesti että fyysisesti, ja elämä on riepotellut heitä milloin mihinkin. Sarjan kuudes ja viimeinen osa on minulla vielä lukematta, mutta olen kirjaston varausjonossa ensimmäisenä, valmiina haalimaan kirjan käsiini niin pian kukn mahdollista. 

Sohvannurkassa on niin hämyisää, että tekstistä ei meinaa saada kunnolla selvää. Jalkalampun sytyttäminen rikkoisi tunnelman, joten sytytänkin valot joulukuuseen. On edelleen hämärää, mutta tarpeeksi valoisaa lukea. On lämmin, on joulu. 
Tämän luukun myötä tahdon toivottaa ihanaa ja kaunista, kirjarikasta joulua jokaiselle tätä lukevalle! ♥♥♥

♥:lla: Celestine

2 kommenttia:

  1. Ihanaa joulua sinullekin ja joulutunnelmaa! <3 Toivottavasti pian sataisi taas lunta täälläpäin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyylikkäästi myöhässä sinulle myös! <3 Täällä on tosi paljon lunta, lähetän sinne lumisia ajatuksia!

      Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.