lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017: 23. luukku

Tervetuloa Lasisipulissa-blogin joulukalenteriin vuosimallia 2017! 

Tämän vuoden kalenterissa puhutaan lukumuistoista. Minulle jää todella helposti lukumuistoja: vuosien jälkeenkin muistan, missä ja milloin kirjaa luin ja mitä tunteita ja asioita elämässäni oli silloin. Syystä tai toisesta joulun aikaan lukemani kirjat ovat erityisen mieleenpainuvia, ja tässä kalenterissa jaan niitä myös teille. Kirjat eivät välttämättä ole ollenkaan jouluisia, mutta niitä yhdistää kynttilöiden hämyisessä valossa luetut hetket. Tervetuloa mukaan! 

Luukku aukeaa vielä huomenna.  

23. luukku: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut // joulu 2014
Kirja, joka yhdistää joulun ja lukemisen, kaksi minulle hyvin tärkeää asiaa. Hanna Kauppisen Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut on siis täydellinen kirja paitsi jouluun, myös tähän kalenteriin. Maaginen tarina maagisesta kirjakaupasta, sen kummallisista omistajista ja fiktiivisistä kirjoista, joita itsekin mielelläni lukisin. 

Kirjahan ilmestyi vasta vuoden 2016 alkupuolella, mutta minulla oli kunnia lukea sen ensimmäistä versiota jo muutamaa vuotta aiemmin. Otin tavaksi lukea luvun tai pari aina loma-aamuisin, kun talven aurinko kurkisteli verhon raosta ja peiton alla oli lämmintä ja turvallista olla. Pari lukua venähti hyvin usein vähän useammaksi luvuksi, mutta samalla yritin hieman säästellä tätä herkkua. Vähänpä taisin niinä joululoma-aamuina arvata, kuinka paljon tämä kirja ja sen kirjoittaja tulisivat myöhemmin vaikuttamaan elämääni. 

Olen blogannut kirjasta täällä

2 kommenttia:

  1. Oii tästä kirjasta on ollut taatusti mielenkiintoista lukea aiempia versioita, itse tykästyin suunnattomasti tämän kirjan nimeen ja tunnelmaan ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimi on kyllä aivan ihana, tunnelmasta nyt puhumattakaan<33

      Poista

Sano sanottavasi rohkeasti, minä en pure ;)

Tarkistan kommentit räyhääjien varalta.