perjantai 17. kesäkuuta 2022

Kirjabloggaajien kesälukumaraton + yhteenveto

Pitkästä aikaa lukumaratonia! (Näköjään osallistun lukumaratoneihin lähinnä kesäaikaan, edellisen kerran viime elokuussa...) Tällä kertaa maratonia emännöi Yöpöydän kirjojen Niina. 


Aloitan lukemiseni tänään perjantaina iltapäivästä, kun pääsen töistä kotiin. Työmatkani on pitkähkö bussimatka, jolloin ehtii hyvin lukea. Lauantaina vietän vapaapäivää, joten mikäs sen parempaa kuin nautiskella siitä lukumaratonin merkeissä? 


Lähden maratonille oheisella pinolla. Unienpunoja on vielä kesken, hyvällä tuurilla tosin saan sen luettua tämän päivän matkojen aikana. Äänikirjana minulla on kesken Dhonielle Claytonin (et al) novellikokoelma Blackout, mutta en tiedä, tulenko äänikirjaa kuuntelemaan. Saattaa myös olla, että intoudun lukemaan jotain pinoni ulkopuolelta, mutta sen näkee sitten. 

Tsemppiä kaikille maratoniin osallistuville! 

16.45 Olen bussissa, kirja on kourassa, maraton alkaa nyt! 

23.30 Maraton ei ehkä lähtenyt niin räjähtävästi käyntiin kuin olisin toivonut: bussissa torkahtelin vähän väliä, ja ilta kului perheen kanssa jutellen ja leffaa katsoen. Unienpunoja kuitenkin eteni 80 sivua illan aikana. Nyt siirryn kohti yöunia, mutta sitä ennen luen kirjaa niin kauan, että nukahdan. Saa nähdä, kuinka pitkään pysyy silmät auki: ensimmäinen työviikko on puristanut minusta mehut melkoisen tehokkaasti. 

12.45 Yliarvioin eilen totaalisesti oman jaksamiseni, ja nukahdin suurin piirtein samalla sekunnilla, kun painoin pääni tyynyyn, en ehtinyt edes avata kirjaa. Nyt olen kuitenkin nukkunut hyvin, syönyt aamupalaa ja ehtinyt muutenkin hoitaa asioita, joten lukeminen jatkuu nyt. Maratonin tavoitteena on saada ainakin Unienpunoja luettua loppuun. 

16.45 Maraton päättyy. Luin Unienpunojaa vielä 130 sivua ja sain kirjan loppuun. 

Yhteenveto

Tämä taisi heikoin maratonini koskaan: luin yhteensä 210 sivua. Ehkä maratonin sijoittaminen ensimmäisen työviikon loppuun koitui sen kohtaloksi, olin nimittäin paljon väsyneempi kuin odotin. Saavutin sentään tavoitteeni ja sain luettua Unienpunojan loppuun. No jaa, parempi onni sitten ensi kerralla!

Luettu loppuun: 
Elina Rouhiainen: Unienpunoja

Kiitos maratonin emönnöinnistö Niinalle!

2 kommenttia:

  1. Lukuiloa maratonille! ♥ Blackout on ollut minulle yksi vuoden parhaista lukukokemuksista. Sysi oli tosi kiva jatko-osa Hurmeelle ja pidin myös Kuunpäivän kirjeistä, vaikka en aivan yhtä paljon kuin Teemestarin kirjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Odotan pinoni kirjojen lukemista innolla :)

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)