Minä, Celestine

Heipä hei, kulkija.

Tervetuloa Lasisipuliin, paikkaan, jossa mikään ei ole todellista ja jonka läpi kaikki näyttää vähän kummalliselta. Lasisipulissa elelee Celestine, joka kirjoittelee elämästään ja kiinnostuksenkohteistaan satunnaisesti ja huonolla huumorilla. Nimimerkin takaa löytyy elokuussa 1999 syntynyt kulttuurihistorian opiskelija, joka on lukenut niin kauan kun on osannut ja kirjoittanut ihan pienestä.

Kirjailjoista suosikkejani ovat mm. L. M. Montgomery, James Herriot, Tove Jansson, Cornelia Funke, Douglas Adams, J. S. Meresmaa, Magdalena Hai, Siiri Enoranta... Lukemisen lisäksi kuuntelen paljon musiikkia. Levylautasella pyöriikin lähes jatkuvasti jotakin, useimmiten ykkössuosikkini The Beatles, mutta myös esimerkiksi Kate Bush, ABBA, Scandinavian music group, Ultra bra, Autoheart, Samae Koskinen, Olavi Uusivirta, Marina and the diamonds sekä musikaalisoundtrackit.

Tästä pääsemme näppärästi aasinsiltaa pitkin musikaaleihin ja sitä kautta elokuviin. Rakastan musikaaleja suunnattomasti ja olenkin nimittänyt itseni musikaalitohtoriksi päästäkseni vouhottamaan aiheesta viattomille ihmisparoille. Musikaaleista suosikkejani ovat mm. Sound of musicFunny face, Hamilton ja Little shop of horrors. Muuten tulee katsottua aika paljon esimerkiksi uusia ja vanhoja Disneyn piirrettyjä, Audrey Hepburnin elokuvia. Tv-sarjoista suosikkejani ovat muun muassa Downton Abbey, Uusi Sherlock, Studio Julmahuvi, Miranda, Rakastuin mä luuseriin, Patrick Melrose ja Muppet Show.

Kirjoittaminen on eräs pitkäaikaisimmista harrastuksistani ja ehkä tärkein juttu elämässäni. Haaveena on tietenkin oman tekstin näkeminen kansien välissä, mutta tiedä sitten jääkö vain haaveeksi. Kirjoitan kuitenkin aktiivisesti ja tavoitteellisesti, ja lukemisen lisäksi kirjoittaminen onkin aihe, josta tässä blogissa useimmiten puhun. Harrastushistoriasta löytyykin paitsi sanataidekoulu, myös kuvataidekoulua, tanssia ja kuoroa. Lisäksi soitan ukulelea omaksi ilokseni.

Blogi on vaikeasti määriteltävä sillisalaatti. Kommenttia saa jättää, saa olla eri mieltä ja väittää vastaan, saa olla samaa mieltä ja tykätä. Toivottavasti viihdyt. 

(päivitetty 29.1.2021)

2 kommenttia:

  1. Sulla on oikein mainio kirjamaku (nimimerkillä voisin allekirjoittaa kirjailijalistan lähes kokonaan). L.M. Montgomery on upea ♡ Pitääpä taas lukea Annoja :D vaikka hiihtolomalla, sehän on kohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Ihana löytää ihmisiä, jotka tykkäävät samoista kirjoista kuin itse :)

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)