maanantai 30. lokakuuta 2023

Ei mennyt niin kuin Strömsössä – "messuraportti" 2023

Kuten otsikosta voi ehkä päätellä, Helsingin kirjamessut menivät omalta osaltani melkoisen plörinäksi. Tiistaina olin kurkkukipuinen, lämpö nousi illasta, ja siitä lähtien olenkin lähinnä maannut sängyssä potemassa turhauttavan hitaasti etenevää flunssaa. Viimeiseen asti elättelin toivetta, että olisin päässyt messuille edes päiväksi, mutta jossain vaiheessa sain huomata, että tauti ei ota taittuakseen, joten täytyi vain hyväksyä tosiasiat. Valehtelisin, jos sanoisin, ettei minua harmita todella paljon. Messut ovat jo vuosikausia olleet syksyni kirkas valopilkku, joten kirjakuplan sijaan flunssavuoteella vietetty viikonloppu ei kauheasti piristänyt. 

Vaikka messut nyt menivät sivu suun, onnekseni messuilla oli ystäväni, jonka kautta sain tehtyä pari messuhankintaa. (Sain kirjat vieläpä kotiovelleni toimitettuna, mikä on todella ihanaa! Kiitos vielä, jos luet tämän, pus mus<3)
 
Messuhankintani ovat:
 

 
J. R. R. Tolkien: Taru sormusten herrasta
Haaveilin TSH:n juhlapainoksesta, sillä tätä fantasiakirjallisuuden kulmakiveä ei hyllystäni vielä löydy. Tässä painoksessa on uudistettu suomennos ja Tolkienin omaa kuvitusta, minkä lisäksi se on esineenä aivan hengästyttävän kaunis. Sain kirjaan myös Kersti Juvan omistuskirjoituksen. Messualennuksesta huolimatta tämä taitaa olla kallein yksittäinen kirja, jonka olen ostanut! 

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Kuurupiilon anatomia
Uusin Jääskeläinen kuului ehdottomasti ostoslistalleni. Tähänkin sain omistuskirjoituksen. Odotan Kuurupiilon anatomian lukemista kovasti!

Tein ylijääneestä messubudjetistani vielä lahjoituksen Gazaan. Toivottavasti ensi vuonna pääsen jälleen messumeininkeihin mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)