perjantai 7. toukokuuta 2021

Kohti kesää

Niin se kesä taas tulla kolistelee, joten on perinteisen ämpärilistan aika. 

Tämä kesä poikkeaa edellisistä siten, että vietän sen ensimmäistä kertaa pääosin opiskelukaupungissa! Hain kesätöitä sekä koti- että opiskelukaupungista, ja tällä kertaa paikan tarjosi jälkimmäinen. Olen aika innoissani, että pääsen kokemaan toisen kaupungin kesän kunnolla, pelkillä muutaman yön vierailulla kokemus jää melko vaillinaiseksi. Toki työt hotkaisevat ison siivun aikaani ja energiaani, ja koska minulla ei ole kokemusta vastaavasta työstä, ei minulla ole aavistustakaan, kuinka energiasyöppö työni loppupeleissä onkaan. Siksi tämänvuotisen ämpärilistan tavoitteetkin ovat melko matalan kynnyksen juttuja (toki myös siksi, etten tiedä, mitä kaikkea kesällä saa ja uskaltaa tehdä tautitilanteen puolesta). Listan suorittamiseen pätee myös vanha ja hyväksi havaittu sääntö: suorittamisesta stressaaminen on kiellettyä. 

Kesällä 2021 minä

♠ suoritan kypsyysnäytteen ja viimeiset folkloristiikan kirjatentit
Ihan kaikkia opiskelujuttuja en saanut suoritettua keväällä, joten osa jää kesähommiksi. Kypsyysnäytteen voi suorittaa joka tapauksessa vasta kesäkuussa, mutta luulen sen olevan melko helppo homma. Tutkinnostani puuttuu vielä pari kurssia, joten valmistun kandidaatiksi vasta aikaisintaan syksyllä. Jotta tutkinnon ulos saaminen olisi vähän nopeampaa, yritän ahkeroida folkloristiikan sivuainekokonaisuuden valmiiksi kesän aikana, ettei minun tarvitse sitä enää syksyllä surra. Kauheasti ei kyllä inspiroi lukea, varsinkin, kun osa tenttikirjallisuudesta on englanniksi, mutta yritän tsempata itseäni saamaan mahdollisimman nopeasti kaiken luettua ja tentit tehtyä. Todennäköisesti koetan uudelleen onneani museologian sivuainekokeessa, joten siihenkin pitänee jossain vaiheessa lukea. 

♠ käyn meressä uimassa
Kun nyt satun viettämään kesääni rannikolla, tämä on lähes pakollinen kohta! Kaikki uimarannat tosin sijaitsevat harmittavan kaukana kotoani, joten ihan tuosta noin vain pulahtamaan ei pääse. 

♠ järjestän tuparit
Kyllä, muutin helmikuussa 2020, enkä ole edelleenkään pitänyt tupareita. Toivon, että kesän aikana voisin viimein järjestää nämä kekkerit! Olin suunnitellut tupareitani jo siitä lähtien, kun sain asuntotarjouksen melkein puolitoista vuotta sitten: en ollut edes vielä hyväksynyt tarjousta, kun jo valvoin yötä miettien, keitä kutsuisin ja mitä laittaisin tarjolle :D Mitään suuria juhlia ei ole suunnitelmissa, tarkoituksena on kutsua vain muutama ystävä, mutta juhlat ne on pienetkin juhlat! Tämän kohdan suorittaminen on kuitenkin vähän epävarmaa: jos tautitilanne on paha, juhlat jäävät väliin. 

♠ aloitan erään musikaaliprojektin
Ha haa, pientä salaperäisyyttä tähän listaan! Minulla on ollut jo jonkin aikaa eräs pieni musikaaleihin liittyvä projekti mielessäni, mutta en ole saanut aikaiseksi toteuttaa sitä. Toivon, että kesän aikana saisin sen viimeinkin startattua! Pysykää siis kuulolla :) 

♠ käyn hölkkäämässä ainakin kerran viikossa
Viime kesänä juokseminen (tai hölkkääminen, tai jolkottelu, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua) jäi melkoisen olemattomalle tasolle, mutta yritän nyt saada tsempattua itseni pururadalle ainakin kerran viikossa. Toki kesätyönikin tulee olemaan suhteellisen fyysistä, joten katsotaan nyt, jaksaako sen lisäksi vielä vetää lenkkarit jalkaansa. 


♠ pidän piknikin itselleni (ja miksei myös kavereiden kanssa)
Tahdon ainakin kerran ottaa eväät ja kirjan mukaani ja pyöräillä puistoon tai rannalle tai mihin tahansa nautiskelemaan kesäpäivästä, syömään ja lukemaan. Toki tällaisen piknikin voi järjestää myös ystävien kanssa, ja mielelläni järjestänkin, mutta vähintään yhden kerran tahdon nauttia omasta ja valitsemani kirjan seurasta. 

♠ kokeilen jotain uutta ruokareseptiä
Olen vuoden mittaan muutenkin kokannut lähes kaikki ruokani (muutaman kerran hakenut opiskelijaravintolasta mukaan), mutta varsinkin nyt, kun töihin tarvitsee eväät, täytyy panostaa ehkä hieman enemmän ruokalistojeni suunnitteluun. Olisi kiva kokeilla jotain uutta reseptiäkin, etten söisi aina vain samoja sörsseleitä. Jos jollain lukijalla sattuu olemaan joku herkkuresepti, niin pistä ihmeessä jakoon! Pyrin syömään kasvispainotteisesti, joten hyviä kasvisruokareseptejä otan mieluiten vastaan. 

käyn kahvilassa, jossa en ole aikaisemmin käynyt
Opiskelukaupungissani on useita kivoja kahviloita, joista osa on käynyt minulle hyvinkin tutuksi, mutta on myös monia paikkoja, joissa en ole vielä koskaan käynyt. Jospa kesällä uskaltaisi mennä kahviloihin, olisi kiva testailla eri paikkoja! 

♠ seikkailen
Huolimatta siitä, että olen asunut opiskelukaupungissani kolme vuotta, olen liikkunut siellä melko pienellä säteellä, lähinnä keskustan alueella. Kesällä haluaisinkin vähän seikkailla, ja käydä paikoissa, joissa en ole koskaan aikaisemmin käynyt! 

♠ kirjoitan Dystopiavampyyriromanssin ensimmäisen version valmiiksi
Taisin joskus tammikuussa uhota, että DVR:n ensimmäinen versio valmistuu kesään mennessä. Spoiler alert, niin ei käynyt :D Olen kuitenkin voiton puolella (menossa on luku 25/33), joten pidän ihan mahdollisena, että viimeistään elokuun loppuun mennessä ensimmäinen versio on valmis. Toki työssäkäyminen tulee varmasti jonkin verran rajoittamaan kirjoittamista (vähän pahana tapanani on valvoa myöhään kirjoittaen...), mutta toisaalta myös 2018 olin melkein koko kesän töissä, ja silti kirjoittaa rysäytin P:n loppuun kesän aikana, joten pidän tätä täysin mahdollisena. Toisin kuin tuolloin, en kuitenkaan suunnittele osallistuvani heinäkuun Camp nanoon, mutta eihän sitä koskaan tiedä. 

Onko teillä kesäsuunnitelmia? 

4 kommenttia:

  1. Voi olin jo unohtanut että nyt on kesän ämpärilistan aika! Pitäisi itsekin tehdä vaikka vietän kyllä kesän lähinnä opiskellessa :) Seikkailu ja uusien paikkojen löytäminen on aina ihanaa! Olen itsekin tutkinut opiskelukaupunkiani ja haluaisin oppia reitit ja hienot näköalapaikat ulkoa ettei tarvitse aina turvautua karttaan. Toivottavasti pienet tuparit onnistuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se kesän tulo aina yllättää :D Toivottavasti sullakin mahtuu kesään myös jotain opiskelua tasapainottavaa, esimerkiksi juuri seikkailua :)

      Poista
  2. Minulla kesäkuu menee pitkälti töissä, mutta tarkoitus olisi käydä luonnossa useammin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä työntekoon! Toivottavasti pääset luontoon, se on kesällä kyllä parasta tekemistä <3

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)