keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Ämpärilistan tarkistus

Kesä on mennyt, joten on aika kurkistaa toukokuussa tekemääni kesän ämpärilistaa. Miten kesä 2021 sujui pieniin tavoitteisiini nähden?Kesällä 2021 minä

♠ suoritan kypsyysnäytteen ja viimeiset folkloristiikan kirjatentit
Tehty! Kypsärin kävin tekemässä jo toukokuussa, joten kanditutkielmaan liittyvät jutut olivat sitten paketissa. Folkkeja tentin sitten vielä heinäkuun lopussakin, mutta lopulta sain ne tehtyä ja sivuainekokonaisuuden valmiiksi. Kesäopiskelun riemu ei tosin loppunut siihen, koska yritin uudelleen päästä sisään museologiaan, ja pääsykokeeseen piti lukea, mutta vaikka oma olo ei ollut ennen koetta erityisen varma, sain kuin sainkin sivuaineoikeuden! 

♠ käyn meressä uimassa
Tehty! Tosin vain kerran, mutta sinne meni talviturkki kuitenkin. Uiminen jäi tänä kesänä harmittavan vähälle, mutta se johtuu lähinnä siitä, että asun opiskelukaupungissa aika kaukana kaikista uimapaikoista. Vaati jaksamista lähteä uimaan, kun edestakainen matka on pyörällä yli 10 kilometriä, eikä sitä jaksamista kovinkaan usein töiden ja helteiden uuvuttamana ollut, joten illat tuli lähinnä maattua kotona tuulettimen ääressä. Olisi ollut kivaa uida useammin, kun siitä kovasti pidän, mutta nyt meni näin. 

Tuparitarjoiluita.


♠ järjestän tuparit
Tehty! Tämänkin kohdan suoritin jo toukokuussa, kun pidin kahdetkin pienet tuparit. Molemmissa oli mukava tunnelma ja kivoja ihmisiä. 

♠ aloitan erään musikaaliprojektin
Tehty! Kyseessä on Suuri Rodgers & Hammerstein -seikkailu, jonka ensimmäinen osa ilmestyi elokuun lopussa. Katsotaan, millaisella aikataululla seikkailu jatkuu. State fairista kirjoittaminen oli hauskaa, mutta tuollaisten postausten kirjoittaminen vie aikaa. ♠ käyn hölkkäämässä ainakin kerran viikossa
Ei onnistunut. Koko kesän aikana kävin tasan yhden kerran lenkkipolulla, mutta muuten työt uuvuttivat niin pahasti, että en millään jaksanut lähteä hölkkäämään. Toisaalta työmatkat pyöräilin, mistä tuli suunnilleen 10 km pyöräilyä per päivä, ja töissäkin olin jalkojeni päällä koko päivän. (Töiden jälkeen en oikein pysynyt jaloillani, joten juokseminen olisi ollut paitsi raskasta, myös kivuliasta.) Mutta ehkä nyt syksyllä saisi aikaiseksi juoksennella? 

♠ pidän piknikin itselleni (ja miksei myös kavereiden kanssa)
Tehty! Vein itseni useamman kerran eri puistoihin lukemaan (ja eväät olivat tietysti mukana). Ulkona lukeminen oli välillä niinkin kivaa, että en olisi halunnut lähteä kotiin ollenkaan :D Ystävien kanssa en tällä kertaa pikniköinyt (paitsi kerran toukokuussa), mutta oma seura on usein parasta seuraa. Tätäkin olisi voinut harrastaa enemmänkin, mutta ehkä sitten ensi kesänä! 

Nälkäpeliä ja raparperipiirakkaa.


♠ kokeilen jotain uutta ruokareseptiä
Tehty! Tosin mitään uutta lempiruokaa en löytänyt, mutta kokeilin useampaa uutta reseptiä. Helteillä kokeilin tehdä esimerkiksi erilaisia salaatteja, toiset onnistuivat paremmin kuin toiset. 

 käyn kahvilassa, jossa en ole aikaisemmin käynyt
Tehty! Kävin itse asiassa kahdessakin uudessa kahvilassa, joskin toisesta pidin paljon enemmän kuin toisesta. Kahvilakäynnit jäivät kyllä tänä kesänä vähän vähälle, mikä vähän harmittaa. ("En tehnyt asiaa x niin paljon olisin halunnut" on näköjään tämän listan kantava teema :D)♠ seikkailen
En tiedä, voiko tätä laskea varsinaisesti suoritetuksi. Kävin esimerkiksi naapurikunnan puolella uimassa. Työpaikkanikin oli sellaisessa osassa kaupunkia, jossa en ollut aikaisemmin koskaan käynyt, joten uusia paikkoja tuli kyllä kesän aikana valloitettua. Päämäärätöntä "lähden pyöräilemään sellaiseen suuntaan, johon en ole aikaisemmin mennyt ja katson, mihin päädyn" -seikkailua sen sijaan ei tullut harrastettua. 

♠ kirjoitan Dystopiavampyyriromanssin ensimmäisen version valmiiksi
Ei onnistunut. Kieltämättä vähän harmittaa, että en päässyt tavoitteeseeni, eteenkin, kun pääsin kuitenkin niin lähelle tarinan loppuhetkiä (sain siis kesän aikana kirjoitettua luvut 25-30/33 kirjoitettua). Heinäkuussa osallistuin Camp Nanoon, jonka tosin hävisin, mutta sekin vei tarinaa eteenpäin, joten ei se mikään turha haaste ollut. Tiedän luvanneeni itselleni milloin minkäkinlaisia aikatauluja ykkösversion valmiiksi saattamisen suhteen, mutta nyt uskallan sanoa, että syyskuun aikana se lopultakin valmistuu. Olen nimittäin tätä postausta kirjoittaessani toiseksi viimeisen luvun puolivälissä, ja jos nyt saan pidettyä kirjoitusrutiinin yllä, valmistuminen on hyvinkin mahdollista. Päässä humisee, kun vain ajatteleekin asiaa!  Sellainen kesä sitten. Vaikka tein monenlaista, silti kesää muistellessa tulee mieleen lähinnä se, että olin töissä ja opiskelin, ja siksi tuntuukin, että kesä olisi mennyt jotenkin "hukkaan". Pitäisi muistella niitä hetkiä, kun käveli alkukesän lämpimänä yönä kotiin, tarjosi ystäville kakkukahvit, juhli sukulaisia (tälle kesälle osui varsinainen sukujuhlasuma), kävi katsomassa kesälampaita, piti opiskelusta vapaapäiviä, söi jäätelöä. Tunnen pientä haikeutta, kun kesä jäi taakse, vaikka syksystä pidänkin. 


Miten teidän kesä meni? 

4 kommenttia:

 1. Kesän loppu tuntuu aina vähän haikealta... Kuulostaa kiireiseltä kesältä mutta onneksi aina löytyy mukavia hetkiä ja pieniä seikkailuja :) Luulen ettei koskaan pysty tekemään jotakin hauskaa ajanvietettä tarpeeksi monta kertaa :D Onneksi seikkailuja ja muita bucket listan aineksia voi jatkaa syksyllä ja talvellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tykkään kovasti kyllä syksystäkin, mutta aina on vähän haikeutta ilmassa. Ja oli kyllä kiva, että kiireestä huolimatta ehdin tehdä mukavia juttujakin. Ja totta tuokin, että seikkailla voi muulloinkin kun kesällä, pitää vain laittaa enemmän vaatteita päälle :D

   Poista
 2. Minäkin olin kesäkuun töissä, mutta heinäkuulla sai "nautiskella" helteistä. :D Kivoja juttuja olet kyllä tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vähempikin helle olisi tosiaan riitänyt :D toivottavasti sunkin kesään mahtui mukavia juttuja!

   Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)