lauantai 9. syyskuuta 2023

Kesä-ämpärin sisälmykset

On tullut taas syksy, joten aika kurkistaa ämpärilistaan! 

Kesällä 2023 minä

☀ opiskelen.
Suunnitelmissani oli tehdä kolme kurssia, jotka minulta olivat jääneet keväältä. Minun oli tarkoitus tehdä kurssit touko-kesäkuun aikana, mutta totesin, että töiden ohella se on todella vaikeaa, joten kurssien suorittaminen valui heinäkuun ja kesälomani alkuun. Sain kaksi kurssia suoritettua, kolmas kurssi jäi syksylle. Tulipahan taas konkreettinen muistutus siitä, että opiskelun ja työn yhdistäminen on vaikeaa. 

☀ luen graduaineistoa ja tutkimuskirjallisuutta.
Kuten edellisestä kohdasta voi arvata, graduaineistonkaan lukeminen ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Joitain aineistoni tekstejä sain luettua ja muistiinpanoja tehtyä, mutta tutkimuskirjallisuus kerää edelleen pölyä kirjahyllyssä. Sentään sain käytyä arkistossa skannaamassa aineistoni loppuun! Toivon, että minun ei tarvitsisi enää käydä arkistossa, mutta voi olla, että minun pitää tehdä vielä uusi ekskursio joko syksyllä tai keväämmällä. 

☀ testailen jäätelöitä.
Söin kyllä jäätelöä, mutta uutuuksia en tainnut juurikaan syödä. Kolmen kaverin piparkakkutuutin söin, se oli hyvää! 

Juhannuspäivän rakkausperuna!

☀ luen non-fictionia omasta hyllystä.  
Luin kesällä paljon, mutta oman hyllyn non-fictioneista sain luettua vain Jantso Jokelinin ja Touko Hujasen Joutoretki-kirjan. Voisi oikeastaan sanoa, että ei määrä vaan laatu: Joutoretki on ehdottomasti vuoteni helmiä jo tässä vaiheessa! Luin kirjaa kesälomareissullani pitkin Suomea, ja siihen se sopi aivan täydellisesti. Olen suositellut kirjaa lähes kaikille tutuilleni, niin suuren vaikutuksen se minuun teki. 

☀ kirjoitan novellin valmiiksi. 
En kirjoittanut. Suurimman osan kesästä vietin niin, että kodissani oli toinenkin ihminen, ja tämä häiritsi jotenkin liikaa kirjoittamisrutiineitani. Niinäkin hetkinä, kun olin yksin, kirjoittaminen ei ollut se vaihtoehto, johon tartuin. En ole kirjoittanut proosaa huhtikuun jälkeen, jos ei lasketa erästä pientä kuvausta, jonka kirjoitin käsin vihkoon heinäkuussa. Runoja sentään on syntynyt jonkin verran. 


☀ teen jonkun reissun. 
Tein! Jossain vaiheessa heinäkuuta totesin, että en tainnut olla kesä-heinäkuun aikana kokonaista viikkoa kotona kuin yksi tai kaksi kertaa. Kävin totta kai useamman kerran kotikotona ja mummolaankin ehdin, mutta lisäksi matkustin parikin kertaa Helsinkiin ja kerran Raumalle, jälkimmäisessä en ollutkaan koskaan käynyt! Suurin reissuni oli "etelänlomani" Hankoon, jonne matkustin yksin ja olin siellä kaksi yötä. Olin käynyt Hangossa lapsena, mutta reissu sekoittui päässäni moneen muuhun lapsuuden kesälomareissuun, joten ajattelin, että voisin lähteä sinne. Kolme päivää melko päämäärätöntä haahuilua sai minut tuntemaan itseni lähinnä 1800-luvun hysteerikoksi, joka oli lähetetty merenrannalle toipumaan :D Reissuun mahtui enemmän kävelyä kuin odotin, kirpparilla käymistä, pari söpöä kahvilaa sekä ihana iltahetki rantakalliolla, kun istuin lukemassa ja syömässä mansikoita. Vaikka reissaaminen väsyttikin, oli kivaa kuitenkin reissata, kun viime kesänä en päässyt töiden takia oikeastaan minnekään. Vahinko otettu takaisin! 

☀ käyn yökävelyllä. 
Jaa-a, voikohan tämän laskea tehdyksi? Pari kertaa kävelin myöhään illalla riennoista kotiin, mutta varsinaiseksi "yökävelyksi" en ehkä niitä nimittäisi. Toisaalta eräs lämmin heinäkuinen yö jäi erityisesti mieleen, kun ulos astuessa laskeva aurinko värjäsi taivaan vaaleanpunaiseksi ja ihana illanvietto ystävien kanssa sai minut tanssahtelemaan ja kirmailemaan. 

Töissä muistilappuun syntyi monenlaista kiemuraa.

☀ pidän kestit. 
Pidin! Syntymäpäivääni oli juhlimassa muutama ystäväni, ja pöytä suorastaan notkui antimista. Rakastan emännöintiä, ja synttärikestini olivatkin oikein onnistuneet kestit emännällekin! 

☀ vien itseni lukupiknikille
Vein, mutta harmikseni vain kerran. Se oli ihan mukava piknik (vaikka lähellä oleva seurue kuunteli varmaan kolme eri Cha cha cha -remixiä ja muita vastaavia veisuja), sain hyvin kirjoja luettua eteenpäin. Join teetä, söin banaanileipää ja nautiskelin kesäillasta. Olisi ollut kivaa tehdä lukupiknikejä enemmänkin, mutta tämä meni nyt näin. Toisaalta piknikiksi voi varmaan laskea myös Hangon rantakalliolla istuskelun ja lukemisen, olihan minulla sentään mansikoita! 


Kesä 2023 jää mieleeni varmasti monista syistä. Ensinäkin vietin sitä harjoittelussa, joka on mahdollisesti paras työkokemukseni tähän mennessä ja lisäsi intoa unelma-alaani kohtaan. Toiseksi minulla oli kuukauden mittainen (tosin palkaton) kesäloma, jolloin tein kaikenlaista ihanaa, kuten kesälomalla kuuluukin. Kolmanneksi asumiskuvioni olivat erilaisemmat kuin koskaan aikaisemmin, ja vaikka se aiheutti välillä hankaluuksia, pääosin sekin oli mukavaa ja ainakin todella mieleenjäävää. En kirjoittanut juurikaan, mutta luin paljon ja näin monia ystäviäni, se lienee ehkä kaikkein tärkeintä! <3

Iltahetki Hangon kallioilla. "Mahtaako tunnistaakaan sua, kun tuut sieltä! Koet jonkun uudelleensyntymän kun on nii idyllistä haahuilua," ystäväni sanoi minulle, kun lähetin hänelle tämän kuvan.

Miten teidän kesänne meni? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)