perjantai 24. helmikuuta 2023

Haaste: 20 asiaa minusta

Tämä(kin) haaste pyöri paljon blogeissa viime vuoden puolella, itse bongasin sen esimerkiksi blogeista Iltatähden syttyessä ja Ankin kirjablogi. Muiden ihmisten vastauksia on hauska lukea, joten päätin vastata tähän itsekin! :) 

1. Olen syntynyt... elokuisena myöhäisiltana eräässä keskikokoisessa suomalaiskaupungissa.

2. Pienenä olin varma että minusta tulee... näyttelijä. En ole koskaan harrastanut teatteria, mutta silti olin aivan vuorenvarma, että ryhdyn isona näyttelijäksi. Vielä yläasteella ajattelin tähtääväni tähän ammattiin, mutta viimeistään yhdeksännen luokan aikana tajusin, että ehkä pelkissä koulun joulujuhlissa esiintyminen ei tarjoa tarvittavaa kokemusta alalle. En tuolloin myöskään tiennyt, kuinka vaikeaa alan koulutukseen oli päästä!  Vielä nuorempana ajattelin ryhtyväni eläinlääkäriksi (sitten selvisi, että sitä varten olisi pitänyt opiskella ahkerammin matikkaa, jota inhosin) tai agility-kouluttajaksi (en ole koskaan harrastanut agilityä tai edes omistanut koiraa). 

3. Parhaat piirteeni ovat... luotettavuuteni ja empaattisuuteni, ainakin niitä on moneen otteeseen kehuttu. Itse lisäisin listaan vielä vähän kieron huumorintajuni, vaikka jostain syystä puujalkavitsini harvoin naurattavat muita kuin itseäni. Ulkoisista piirteistäni pidän hiuksistani, vaikka kiharoissa onkin välillä omat kommervenkkinsä... 

4. Viimeisin sisustusostokseni oli... joulukoristeet. Ostin pieniä puisia kuusenkoristeita ja muutaman hieman isomman joulupallon. 

5. Haluaisin matkustaa... Pariisiin! Tai no, oikeastaan melkein minne tahansa Ranskaan, mutta Pariisista olen unelmoinut ala-asteelta asti. 

6. Suosikkijuomani on... tee, siitä ei ole kysymystäkään. Juon yleensä päivässä vähintään litran verran teetä, ja olen melko tarkka siiten, miten teeni valmistan. Juon pääosin irtoteetä, ja huolehdin, että vesi on teelaadusta riippuen oikean lämpöistä. Muualla ollessani voin kyllä juoda 100-asteiseen veteen tehtyä pussiteetä, mutta kotona haluan nauttia hyvästä teestä. Se on arjen suuria nautintoja! 

7. Lempiruokani on... tällä hetkellä ehkä tämä tofua maapähkinävoikastikkeessa! Olen hieman muokannut reseptiä omaan makuuni sopivammaksi. 

8. Viikonloppuisin herkuttelen... jollakin itse leipomallani. Rakastan leipomista, ja viikonloppuisin on yleensä aikaa tehdä jotain hyvää. Leipomuksia voi tarjoilla myös ystäville, joita mielellään kestitsen (toki myös arkisin :D). 

9. Lempiblogini joita seuraan... löytyvät blogin vasemmasta sivupalkista :)

10. Kirjat, joita olen lukemassa nyt... näkyvät blogin oikeassa sivupalkissa. Tällä hetkellä kesken onkin melkoinen määrä kirjoja: Elina Pitkäkankaan Sang, C. S. Lewisin Kaspianin matka maailman ääriin, Edith Södergranin Elämäni, kuolemani ja kohtaloni sekä Elina Rouhiaisen Tuntematon taivas


11. Lempilajini kirjallisuudessa ovat... spefi monessa muodossa, joskaan scifistä tai kauhusta en erityisemmin pidä. Viihdyn erittäin hyvin myös YA-kirjallisuuden parissa. 

12. Suosikkisovellukseni on... sellaiset, joilla saa pidettyä yhteyden rakkaisiin ihmisiin. 

13. Kahvini juon... vain kuvitteellisesti, sillä en pidä kahvista, enkä juo sitä ollenkaan. (Tämä aiheuttaa välillä suurtakin hämmennystä ihmisissä.) Teenikin juon sellaisenaan. Joskus saatan lisätä hunajaa mukaan, mutta harvemmin teen sitäkään. Maidon laittaminen teehen on mielestäni pyhäinhäväistys :D 

14. Viikkorutiineihini kuuluvat... kuorotreenit kerran viikossa. Ehkä viikottaisen kauppareissunkin voi laskea viikkorutiiniksi? 

15. Viimeisin elokuva jonka näin elokuvateatterissa oli... Downton Abbey: the new era, jonka kävin katsomassa ystäväni kanssa viime keväänä. Käyn todella harvoin elokuvateatterissa, lippujen hinnat eivät ole järin opiskelijaystävälliset...

16. Rentoutuakseni... nukun päiväunia, luen, kirjoitan, katson elokuvia...

17. Lemmikkieläimeni... on myös kuvitteellinen. Lapsena haaveilin koirasta, mutta nykyään olen ihan tyytyväinen, ettei minun tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestäni. Rakastan kuitenkin paijata (tuttuja) kissoja ja koiria, jos he sen vain suinkin sallivat! 

18. Lempivuodenaikani on... talvi, mikäli on lunta ja kylmä. 

19. Ruokabravuurini on... erilaiset soosit. Opiskelijana ja asuntoni pienessä keittiössä "soosi" on monesti helpoin ruokavalinta: kasvisten pilkonta, jotain proteiinia ja kastikkeeksi tomaattimurskaa. Tällaisia nopeita ja helppoja reseptejä on minulla useampia, ja vaikka ne eivät ehkä suurta gourmeeta olekaan, olen sitä mieltä, että osaan tehdä niitä hyvin. Nakkikeittoakin on joskus tituleerattu bravuurikseni, mutta vakioreseptini on maailman helpoin, ja vaatii tekijältään lähinnä perunoiden pilkkomista, joten en tiedä, voiko sille tätä arvonimeä antaa :D 

20. Lempimusiikkiani on... musiikki, jota on tehty ennen syntymääni, kuten olen joskus vitsillä sanonut :D Pääosin kuuntelen pop-musiikkia ja innostun eniten tarttuvista ja tanssittavista melodioista, uniikeista ja tunnistettavista lauluäänistä sekä sanoituksista, jotka liikauttavat jotakin syvällä sielussa. 

4 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea näitä vastauksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Niitä oli myös hauska kirjoittaa :)

      Poista
  2. Mäkin haaveilin ennen näyttelijän urasta! Tosin mahdollisuudet olivat vieläkin huonommat sillä en ihan oikeasti osaa yhtään näytellä :D

    Siis nautin aina sun "puujalkavitsien" lukemisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän kyllä itsekin hyvin todennäköisenä, että en välttämättä ollut itsekään mikään koulunäytelmien loistavin tähti, vaikka niin kovasti kuvittelin...

      Hahaa, hyvä että puujalkavitsit ilahduttavat edes jotakuta muutakin kuin itseäni :D

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)