maanantai 22. toukokuuta 2023

Nurkan takana on kesä (ja ämpäri)

Kesä on jälleen aivan nurkan takana, vai kenties alkanut jo? Joka tapauksessa on ämpärilistan aika! Tätä kesää vietän taas opiskelukaupungissa, mistä olen innoissani. Innoissani olen myös siitä, että minulla on koko heinäkuu kesälomaa! Vaikka suurin osa kesästä kuluukin töissä, pitkä kesäloma (tosin palkaton) jaksaa innostaa ja tsempata varmasti silloinkin, kun töissäkäynti väsyttää. 

Listan suorittamiseen on perinteisesti vain yksi sääntö: stressata ei saa. Hyväksi koettu sääntö on käytössä tänäkin vuonna. 

Kesällä 2023 minä

opiskelen.
Jonkin verran minulle jäi opiskeltavaa kesälle. Totesin, että en millään ehdi suorittaa kaikkea ennen heinäkuista kesälomaani, joten tavoitteena on tehdä pienemmät kurssit valmiiksi touko-kesäkuun aikana, ja suuritöisempi verkkokurssi sitten elokuussa. 

luen graduaineistoa ja tutkimuskirjallisuutta.
Hieman edelliseen liittyvä kohta, mutta laitoinpa sen kuitenkin omaksi kohdakseen. En ole juurikaan ehtinyt perehtyä graduni alkuperäislähteisiin tai tutkimuskirjallisuuteen, mutta jos haluan pysyä aikataulussa, minun täytyy ehkä pikkuhiljaa tehdä niin :D Vaikka pyrin pitämään heinäkuun opiskelusta vapaana, ajattelen, että voin pitää kerran viikossa ns. gradupäivän, jolloin lukisin aineistojani. Se ei vaadi minulta kauheasti, ja on todennäköisesti ihan mielenkiintoistakin. 

testailen jäätelöitä.
Tämä oli oikeastaan tulevan kesäkämppikseni idea, joka oli erittäin hyvä, joten otin sen omallekin listalleni. Olisi kiva testata ainakin yhtä kesän uutuusjäätelöä, ja uskonkin, että tämä kohta on helposti suoritettava. 

luen non-fictionia omasta hyllystä. 
Tuntuu, että oman hyllyn lukemattomien lista on kasvanut nimenomaan non-fiction -hyllyn kohdalta, joten haluan lukea pinoa pienemmäksi. Kohdan suorittaminen vaatii vain yhden kirjan lukemista, mutta toki jos innostun, se ei haittaa yhtään! Minulla on jo pari mahdollista kirjaa mielessäni, joita voisi olla kivaa lueskella kesän mittaan. 

kirjoitan novellin valmiiksi. 
Minulla on yksi novelli työn alla, mutta koska se vaatii jonkin verran taustatutkimuksen tekemistä, en ole koskenut siihen pariin kuukauteen. Haluaisin nyt kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tarttua taustatutkimuskirjallisuuteeni. Toivonkin, että kesän aikana saisin novellista edes jonkin version valmiiksi. 


teen jonkun reissun. 
Haluaisin tehdä jonkinlaisen reissun kesän aikana. Viime vuonna en töiden takia päässyt juurikaan matkustamaan, joten nyt olisi kivaa olla jopa yön yli jossain. Haaveilen jopa matkasta Tukholmaan (olisi ensimmäinen ulkomaanmatkani viiteen vuoteen, jos se toteutuisi), mutta voi olla, että rahatilanne ei anna myöten. Kotimaassakin kuitenkin riittää matkailtavaa, joten kunhan jonkun matkan saan tehtyä, olen tyytyväinen!

käyn yökävelyllä. 
Minusta olisi ihanaa seikkailla sen verran, että kävisin kävelyllä yöaikaan. Valoisa, toivottavasti lämminkin, kesäyö ja rauhallinen kävely siellä kutkuttaa ajatuksiani todella paljon. Eräs ystäväni on jo lupautunut seuralaisekseni, joten tämäkin listan kohta mitä todennäköisimmin toteutuu. 

pidän kestit. 
Haluaisin pitää jonkinlaiset kakkukestit ystävilleni, koska tykkään emännöidä. Nyt on tulossa ensimmäistä kertaa sellainen kesä, että lähes kaikki ystäväni opiskelijakaupungissa ovat samassa kaupungissa kanssani, mikä on mielestäni aivan pätevä syy pitää pienet kestit. Ehkä käytän nimi- tai syntymäpäivääni tekosyynä, pyöräytän kakun ja kutsun toverit kylään. 

vien itseni lukupiknikille
Vuonna 2021 vietin kesää opiskelijakaupungissa, ja silloin vein itseni usein piknikille herkkujen ja kirjan kanssa. Se oli sen verran hauska tapa, että mielelläni ottaisin sen tavaksi tänäkin kesänä. 

Mitä teidän kesäsuunnitelmiinne kuuluu?

2 kommenttia:

  1. Ahkeralta kuulostaa sinun kesäsi, muista levätäkin lukemisesta! Yökävelyt ovat ihania <3 Valoisia kesäöitä onkin Suomesta ikävä. Ja muutenkin kesälomia :D

    VastaaPoista
  2. Noh, ahkeruuteen ehkä pyritään, mutta toistaiseksi opiskelu on ollut lähinnä sen välttelyä :D mutta lepo on tärkeää, ja yritän pitää siitä parhaani mukaan kiinni.

    Kesäöiden valoisuus on ihastuttavaa! Ja hämmästyttävää, miten se joka vuosi yllättääkin.

    VastaaPoista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)