perjantai 29. joulukuuta 2017

Uudelleen luettua -haasteen kooste

Yöpöydän kirjojen Uudelleen luettua -haaste on päättymäisillään, tässä siis oma koosteeni.Luin haasteeseen kuusi kirjaa ja saavutin sillä arvon Kertaus on opintojen äiti. Lukemani kirjat ovat seuraavat: 

Éric-Emmanuel Schmitt: Oscar ja Roosamamma
L. M. Montgomery: Anna ystävämme (Anna #2) 

Haasteeseen luetut kirjat olivat kaikki miltei vahingossa sarjojen osia yhtä lukuun ottamatta. Ehkä suunnittelin tammikuussa haasteeseen osallistuessani sen menevän hieman monipuolisemmalla valikoimalla kirjoja, mutta kävihän tämä näinkin. Nautin näiden kirjojen lukemisesta ja olisin todennäköisesti lukenut ne uudelleen myös ilman tätä haastetta. Linnunrata-trilogian kolme viimeistä osaa tarjosivat päätä nollaavaa avaruussekoilua, jota ymmärsin paljon paremmin kuin 12-vuotiaana. Oscarissa ja Roosamammassa keskityin tällä kuuntelukerralla enemmän kirjemuodon (epä)toimivuuteen kuin ennen, Kiveen kadonnut vei minut julmankauniiseen satumaailmaan, jonka huomasin nyt olevan paljon laajempi kuin muistelin. Anna ystävämme oli turvakirja ennen kirjoituksia ja pitkään sen jälkeenkin. 

Uudelleen lukeminen voi olla vaarallistakin, jos mielikuvat ja todellisuus eivät kohtaa, mutta ainakin näiden kirjojen kohdalla niin ei käynyt. Palaan mielelläni niiden kirjojen maailmaan, joista olen nauttinut aiemminkin. Parhaasta kirjasta löytää aina jotain uutta. 

Iso kiitos Niinalle haasteesta!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun olit mukana! :) Uudelleen lukeminen voi tosiaan joskus olla vaarallista, sillä jos kirja ei enää uppoakaan samalla tapaa tai ikä rikkoo vanhoja mielikuvia, niin ensimmäisen/edellisen lukukerran kokemus jotenkin samentuu. Onneksi monet vanhat suosikit kestävät parikin lukukertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! Välillä pitää olla uhkarohkeakin lukiessaan :)

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)