tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kirjoja kiertoon!

PÄIVITYS 15.7.2020: Kaikki kirjat ovat lähteneet nyt eteenpäin.

Kotikotona kirjahyllyäni siivotessani totesin muutaman kirjan kohdalla, että ne eivät enää kauheasti vedä minua puoleensa. Kuten varmasti suurimmalla osilla kirjojen ystävistä, ylimääräistä hyllytilaa ei minullakaan liiaksi ole, joten luettuani nämä kirjat kaiken varalta uudelleen päätin laittaa ne kiertoon, jos niistä olisi jotain iloa muillekin!

Lynne Reid Banks: Intiaani lipastossa (1996)


Ote takakannesta: Aluksi Omri ei innostunut muovi-intiaanista, jonka hän sai syntymäpäivälahjaksi ystävältään Patrickilta, olihan hänellä ennestään kasoittain pieniä muovileluja. Gillon-veli antoi hänelle roskista penkomansa vanhanaikaisen kylpyhuoneen kaapin, jonka lukkoon sopi äidin lätköistä löytynyt vanha avain. Sinne Omri lukitsi intiaanin. Aamulla poikaa odotti yllätys: intiaani, joka oli muuttunut kaapissa eläväksi, hyppäsi ilmaan niin, että musta palmikko heilahti, väläytti veistä päänsä yläpuolella ja huusi hurjana: "Jos sinä koskee  minä tappaa!"

Mary Marck: Luokan ikävin tyttö (1925)


Ote takakannesta: Liisa Kari on luokan mielestä vain harmaa hiirulainen, josta ei kannata sen kummemmin kiinnostua. Vain Nella on jotakin, Nella on "intresantti"! Hän perustaa salaseuroja ja uskaltaa aina ajatella jännittävästi. Olla Nellan ystävä on jo saavutus sinänsä. Niinpä hämmästys on suuri, kun Nella yhtäkkiä alkaakin kulkea ja jutella Liisan kanssa ja heillä on ilmiselvästi salaisuuksiakin keskenään! Pian harvat ja valitut pääsevät osalliseksi tyttöjen suunnitelmista, muodostetaan salaseura, oikea ystäväpiiri, johon kuuluminen takaa jännitystä viikon jokaiselle päivälle. 

Felix Zetterholm: Lydian salaisuus (2007)


Ote takakannesta: Piirtämistä rakastava Lydia keksii vahingossa, kuinka taulujen kautta voi matkustaa taiteen historiaan. Ollessaan kansallismuseossa isoisän kanssa hän koskettaa Rembrandtin maalausta ja  puff  löytää itsensä vuoden 1658 Hollannista. Huikealla seikkailulla Lydia sukeltaa myös Leonardo da Vincin Italiaan, Salvador Dalín Espanjaan ja Edgar Degasin Ranskaan. Suurista taiteilijoista ja heidän malleistaan tulee hänen ystäviään, ja Lydia oppii yhtä ja toista heidän työskentelystään ja menneiden aikojen elämästä. Vaikka kokemukset ovat jännittäviä, yksi asia askarruttaa Lydiaa. Kuinka ihmeessä hän pääsee takaisin kotiin? 

Kate Douglas Wiggin: Villiruusu (1903)


Ote takakannesta: Kun postivaunut pysähtyvät Sawyerin neitien kivitalon eteen ja niistä tupsahtaa esiin pieni tyttö, hento, tummasilmäinen ja vilkas kuin elohopea, pudistelevat kyläläiset säälien päätään. Tuolla lapsella, jonka koleasydäminen Miranda Sawyer on ottanut kasvatikseen, on varmasti edessään monta murhetta ja kompastusta. Näin alkaa Rebekka-tytön elämässä uusi vaihe, joka on täynnä ponnistusta ja vaikeuksia, mutta myös iloa, yllätyksiä ja jännittäviä tapahtumia. Ja kuin sadun henki ilmestyy salaperäinen auttaja tasoittamaan tytön kivikkoista tietä. 

Kaikki kirjat ovat saapuneet hyllyyni käytettyinä, mutta kaikki ovat hyväkuntoisia ja siistejä, vaikka esimerkiksi kansissa onkin pientä kulumaa. Jos yksikin kirja kiinnostaa, kommentoi tähän postaukseen tai lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen lasisipuli[ät]gmail[piste]com. Kirjoista itsestään en vaadi maksua, mutta toivoisin, että maksaisit postikulut. (On myös mahdollista, että kirjat kulkeutuvat mukanani joihinkin tiettyihin kaupunkeihin, mutta puhutaan niistä erikseen!) Mutta ota yhteyttä, jos kiinnostaa, jutellaan sitten tarkemmin! :)

Päivitän tätä blogitekstiä sitä mukaa, jos kirjat lähtevät kiertoon. Vien jäljelle jääneet kirjat todennäköisesti elokuussa opiskelukaupungin kirjaston vaihtohyllyyn, joten sinne asti on aikaa harkita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)