lauantai 3. heinäkuuta 2021

Kesän lukumaraton + kooste

Pitkästä aikaa päätin taas osallistua lukumaratoniin! Maratonia emännöi Yöpöydän kirjojen Niina. 

Kuva: Yöpöydän kirjat

Minulla oli keväällä vähän lukujumin poikasta, vaikka sitä ei ehkä uskoisi, kun katsoo lukemieni kirjojen määriä. Kuitenkin koin, että en saanut lukemisesta samalla tavalla irti kuin ennen, ja tarinoihin uppoaminen tuntui enemmän velvollisuudelta (koska harrastan lukemista ja harrastusta pitää harrastaa voidakseen nimittää sitä sellaiseksi) kuin nautinnolta, mutta kesän koittaessa olen päässyt lukemisen kanssa taas kivaan vauhtiin ja saan siitä jälleen todella paljon iloa. Haluan ahmia kirjoja minkä ehdin, mutta töissäkäynti haittaa harrastuksia :D Mikäs sen parempaa tähän hetkeen kuin pieni lukumaraton! 

Lähden maratonille melko kunnianhimoisella pinolla, enkä usko, että todellakaan ehdin kaikkia lukemaan. Suunnitelmaa voi myös muuttaa lennosta. Kuitenkin minulla on kova luotto siihen, että hyvin YA-painotteinen pinoni on hyvää maratonlukemista! 


Tällä hetkellä pinosta kesken ovat Korento ja Taivasten vanki, ja tavoitteenani on saada ainakin toinen näistä luettua, mieluiten Korento, kun se on ollut niin järjettömän pitkään kesken. Todennäköisesti kuuntelen myös jonkin verran äänikirjaa, koska minulla on jonkin verran kotitöitä tehtävänä. Äänikirjana minulla on tällä hetkellä kesken Salla Simukan Lukitut (muoks. sainkin tähän alun perin laitetun kirjan kuunneltua perjantain työpäivän aikana, joten korjasin faktat oikein tähän). 

Aloitan maratonin lauantaina 3.7., kunhan olen saanut päiväni käyntiin. 

13.00. Maraton alkaa nyt! Luin aamulla yhden tenttikirjan loppuun, mutta en laske sitä maratonin lukemisiin mukaan, joten virallisesti aloitan nyt. Lähden nyt käymään pienellä päiväkävelyllä: käyn työpaikalla palauttamassa unohtuneita tavaroita (mitäs muutakaan sitä vapaapäivänään tekisi) ja kirjastossa palauttamassa kirjoja ja hakemassa varauksia. Kävelylenkkini taustaäänenä toimii Lukitut.

15.10. Palasin tuokio sitten kotiin. Matkaan tuli yllättäviä mutkia, kun jouduinkin käyttämään jotain kiertoreittejä, mutta ainakin Lukitut eteni yhden tunnin ja 57 minuutin verran. Nyt parkkeerasin itseni tuulettimen eteen ja ajattelin aloittaa fyysisten kirjojen lukemista. Suunnitelmissa oli jatkaa jotain kesken olevaa kirjaa, mutta päätin sittenkin aloittaa Kuunnousua. Säeromaani on ehkä hyvä lämmittelyteos maratonrykäisylle, joten luen sitä siihen asti, että on ruokatauon aika. 

16.45. Luin Kuunnousua eteenpäin 212 sivua ja nukuin vahinkopäikkärit. Seuraavaksi ruokaa. Riippuu vähän fiiliksestä, luenko ruuan jälkeen Kuunnousun loppuun vai rupeanko siivoamaan ja jatkamaan Lukittuja, mutta jompi kumpi näistä on alkuillan suunnitelma. 

21.30. Illalla lukeminen on ollut vähän laiskanpuoleista. Luin kuitenkin Kuunnousun loppuun, sivumäärä nyt yhteensä siis 381 sivua. Lukitut eteni myös, kuuntelin illan aikana yhden tunnin ja 14 minuuttia. Nyt on sitten iltapalan aika! Palan painikkeena kuitenkin taidan lukemisen sijaan kirjoittaa, olen nimittäin hyvin myöhässä Campnanon kanssa. Koko yötä ei ole kuitenkaan tarkoitus naputella näppäimistöä, vaan kun olen päässyt päivätavoitteeseeni, laitan koneen kiinni ja painelen kohti unten maita seuranani Korento, jota luen, kunnes uni voittaa. Hyvää yötä nyt siis jo valmiiksi, aamulla nähdään! 

13.00. Korento hävisi unelle luettuani hurjat 48 sivua. Nukuin melko pitkään, ja aamupalan ja muiden puuhien jälkeen ehdin lukea vielä Marjane Satrapin sarjakuvan Luumukanaa (84 sivua) ennen maratonin päättymistä. 

Yhteenveto: 

Tällä kertaa maratonini tulokseksi kertyi 510 sivua fyysistä kirjaa ja 3 h 11 min äänikirjaa. Ihan täysin tyytyväinen en omaan tulokseeni ole, olisin toivonut lukevani fyysisiä kirjoja enemmänkin, mutta tällä kertaa meni näin. Minulla oli suunnitelmissa, että olisin mennyt johonkin puistoon lukemaan, mutta maratonajan puitteissa en tällä kertaa ehtinyt. (Olen harrastanut puistossa lukemista tämän kesän aikana useamman kerran, kirjat suorastaan hujahtavat eteenpäin siellä!) Maratonille valitsemani kirjat olivat kyllä hyviä, juuri sopivia maratonkirjoja. Mielellään osallistuisin maratonille mahdollisimman pian uudelleen, tämä on aina yhtä kivaa. 

Luettu loppuun

Sarah Crossan: Kuunnousu
Marjane Satrapi: Luumukanaa

Luettu eteenpäin:

Salla Simukka: Lukitut
Anne-Maija Aalto: Korento

Kiitos vielä Niinalle maratonin järjestämisestä, oli mukavaa! 

6 kommenttia:

  1. Jee, minä osallistun myös! Maratoonasin viime kuussa ja se oli tosi hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, toivottavasti sullakin on mukava maraton! Itse osallistuin maratonille viimeksi melkein vuosi sitten, joten nyt on jo korkea aika maratoonata uudelleen :)

      Poista
  2. Huh, luitpa ja kuuntelitpa paljon! Itsellä tämä meni vähän sivu suun, enkä olisi kuitenkaan ehtinyt lukea kuten viime aikoina on käynyt :( Ehkä ensi kerralla sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin juuri, että olin viimeksi maratonilla lukenut suunnilleen saman verran, ja silloin olin hyvin tyytyväinen tulokseen :D mutta onhan se tuollaisenaankin paljon, en muuta väitäkään!

      Toivotaan, että seuraavaan lukumaratoniin pystyt osallistumaan, ja että silloin muu elämä ei haittaa lukemista!

      Poista
  3. Ihanaa, että olit mukana lukumaratonilla! ♥ Armonvuosi on viime vuoden Top 3 suosikkini. Korento oli todella vaikuttava ja nyt maratonilla lukemani George Takein muistelmasarjis They Called Us Enemy on hyvä kumppaniteos sille. Auringon ydin on yksi kaikkien aikojen suosikkidystopioistani ja olen siihen saanut Sinisalon nimmarin. Hurmeen aloitin juuri ja on hyvin vetävä alku. Gieriä on lukupinossa peräti kaksin kappalein, tuo Pilvilinna ja kuukauden lukupiirikirjana Rubiininpuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanaa olla maratonilla, kiitos vielä kerran!

      Sattuipa sun suosikkeja pinoon tällä kertaa! :D Armonvuotta odotan kovasti, kansi on ainakin todella kaunis. Korento etenee jostain syystä kovin hitaasti, vaikka siitä olenkin tähän asti pitänyt. They called us the enemy kiinnostaa kovasti, olen siihen viime aikoina törmäillyt useammassakin blogissa! Gierin kirjat ovat ihanaa hömppää, tykkäsin Rakkaus ei katso aikaa -trilogiasta tosi paljon, kun sen yläasteella luin. En tosin tiedä, miten nykyään uppoaisi!

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)