perjantai 7. huhtikuuta 2023

Pääsiäisen lukumaraton + kooste

Päätin osallistua pääsiäisen lukumaratonille! Maratonia emännöi Yöpöydän kirjat

Kuva: Yöpöydän kirjat

Minulla on tällä hetkellä menossa lukuintoinen kausi, ja pääsiäinen on perinteisesti joulun ohella ollut siitä ihana juhla, että vietän sitä pääosin sohvalla pötköttäen ja kirjaa lukien. Näiden yhdistelmä on sen verran toimiva, että lukumaratonille osallistuminen ei ole mitenkään huono idea. 

Tällä kertaa ajattelin maratoonata hieman pidemmän kaavan mukaisesti, kun pääsiäisloma sen sallii. Aloitan siis jo tänään perjantaina ja jatkan sunnuntaihin asti. Toki viikonloppuun mahtuu jonkin verran ohjelmaa, kuten sukulointia, mutta onneksi mm. automatkoilla ehtii hyvin lukea. Edellä mainitusta syystä blogi ei välttämättä päivity kovin usein tämän maratonin aikana, mutta jotain väliaikatietoja pyrin tännekin saamaan. 

Maratonpinossani on tällä hetkellä (mukanani olevat) keskeneräiset kirjat, eli Ken Keseyn Yksi lensi yli käenpesän ja Anton Tsehovin Nainen ja sylikoira. Klassikkolinjalla lähdetään siis liikkeelle, katsotaan, mihin maraton meidät vie! 

Tsemppiä muillekin maratoniin osallistuville :) 

Perjantai 7.4

Luin koko päivän Naista ja sylikoiraa, sivuja kertyi 174. 

Lauantai 8.4.

9.05 Naisen ja sylikoiran lukeminen loppuun venyi puolenyön yli, sivuja on nyt yhteensä kasassa 206. Siirryn lukemaan suunnitelmieni ulkopuolelta Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän

17.30 Anna minun rakastaa enemmän ehti päivän automatkojen aikana edetä sivulle 106, eli luettuja sivuja yhteensä tällä hetkellä 212. 

23.55 Illalla käytin aikaa lähinnä kuorobiisien treenailuun, mutta ehdin lukea Anna minun rakastaa enemmäniä (että onkin mahdotonta taivuttaa tuota nimeä!) vielä 72 sivua. Kokonaisuudessaan sivuja on kertynyt siis 284 sivua. Jatkan kirjan parissa vielä iltasatuilun merkeissä, palataan asiaan aamulla! 


Sunnuntai 9.4. 

11.50 En saanut illalla luettua kuin 30 sivua ennen kuin uni vei voiton, mutta sivuja on luettuna tällä hetkellä yhteensä 314. Viimeisen maratonpäivän tavoitteena on lukea Itkosen kirja loppuun. 

Loppuyhteenveto

Loppujen lopuksi sunnuntai oli sen verran vauhdikas päivä, etten saanut luettua kirja loppuun asti, mutta 27 sivua sentään. Maratonin lopputulema oli siis 341 sivua. Ei ehkä kaikkein onnistunein maratonini, mutta ihan hyvä saavutus kaiken muun pääsiäislomaohjelman sivussa. Yhtään ei kyllä tekisi mieli palata arkeen lukemaan opintoihin liittyvää kirjallisuutta...

Luettu loppuun: 
Anton Tšehov: Nainen ja sylikoira

Luettu eteenpäin: 
Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän

Kiitos vielä Niinalle maratonin järjestämisestä!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä maratoniin! :) Olisi kiva taas osallistua mutta viimeiset maratonkokemukseni ovat osoittaneet etten enää pysty heittäytymään kirjan ääreen koko päiväksi :'( Valitettavasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos haluaa osallistua maratoniin, niin sen kun osallistuu! Säännöt ovat kuitenkin sen verran joustavat, että voi lukea lyhyemmänkin aikaa kuin 24 tuntia. Ja kuten omastakin maratonista huomaa, ei ihan kokopäiväinen lukeminen itseltäkään onnistunut... Parissakin tunnissa on kuitenkin ihan mahdollista saada luettua kirjaa vähintään eteenpäin, jos nyt ei kannesta kanteen.

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)