sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kirjallista ja kuvallista

Olen selvästikin ollut koko vuoden oikein kiltti, koska kirjapaketeista paljastui erittäin mieluisia juttuja. (...ja olen lukenut kaikki, yhtä lukuunottamatta. En höpöttele kirjoista hirveästi tässä, säästellään jotain kirjakatsaukseenkin :))


Sananlaskuista kertova kirja on kiinnostava ja mielenkiintoinen, ja löytyipä kirjasta muutama sanonta, jota en ollut koskaan kuullutkaan. Näppärä hakuteos.


Mä olen roikkunut kirjaston varausjonossa lokakuusta asti, kieli pitkällä odottanut Maresia. Ilmeeni oli varmaan näkemisen arvoinen, kun kirja paljastui paketista. Sen voin sanoa kirjasta jo nyt, että on palkintonsa ansainnut.


Kate Bushin elämänkerta oli iloinen yllätys. Kirja ei sorru turhaan jaaritteluun, vaan pysyy asiassa. Hyvä paketti, tarjoaa hyvin tietoa fanille ja vähemmän fanille. Lainaus kirjasta: "Vuoden -81 viimeiset kuukaudet Kate pysyi poissa studiosta latautuakseen jälleen henkisesti. Matkalla Loch Ness-järvelle järvihirviöstä ei näkynyt vilaustakaan, mutta sen sijaan Kate mahdollisesti havaitsi ufon." Oheinen kohta herätti hieman hilpeyttä. Tuossa kirjassa on ihana kansikuva, Kate on kaunis :)


Koska Tähtiin kirjoitettu virhe oli jotain niin ihanan kamalaa, toivoin lahjaksi Greenin uutta (tai vanhaa, miten sen haluaa käsittää) kirjaa. Tätä en ole vielä ehtinyt lukea, mutta kantta olen ihastellut. Se on niin hieno! Keltainen selkämys näyttää hyvältä hyllyssä. Nimestä en pidä.


Loppuun vielä se kuvallinen osuus. Mä en ole nähnyt muita Audrey-elokuvia kuin My fair ladyn, mutta nytpä tilanne korjaantuu. Plus boksissa on yksi musikaali, Funny Face. Saas nähdä, laulaako Audrey siinä itse, vai onko lauluosuudet dubattu niinkuin My fair ladyssa

Lisäksi sain aivan iiiiiihanan Audrey-julisteen, mutta koska se on kovin vaikea valokuvata, siitä ei ole kuvaa. (Menee mokoma ihan rullalle koko ajan.) Hassuna yksityiskohtana mainittakoon, että lauantain Hesarissa oli juttu Lontooseen tulevasta Audrey-näyttelystä, joten onpahan Audreya kerrakseen tässä elämässä. Nyt pitäisi katsastaa leffat ja lukea Green. Onneksi kumpikaan ei ole kovin ikävää työtä :D Tekeväthän ainakin tämän belgian flunssan siedettävämmäksi. 

Loppuun vielä talteen leikkaamani kuva lauantain Hesarista ja pari biisiä, joita on tultu kuunnelta lähiaikoina liikaa paljon. 


Marina and the Diamonds: Happy
Martin Tungevaag: Wicked Wonderland
Billy Boyd: The Last Goodbye

6 kommenttia:

 1. The last goodbye <3!

  Ja oi, tuo Maresi pitäisi minunkin lukea, olen viimeisen kuukauden hehkuttanut kaikille ystävilleni Anachéa silmät korvat täyteen... ^.^ (Ja sain yhden jopa lukemaan ja ihastumaan! Jihuu, kirjallinen käännytystyö onnistui! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Maresia ehdottomasti! Omasta mielestäni Anaché ei yltänyt Arran tasolle, ja olen sitä mieltä edelleen. Ihan hyvä kirja se oli, muttei mikään uusi suosikki.

   Ja kuulostaa muuten erittäin tutulta tuo hehkuttaminen... Tosin kun minä hehkutan, kukaan ei lue hehkutuksen kohdetta. Mutta kirjallinen käännyttäminen on niin huippua :)

   Poista
 2. Jee, minäkin sain Maresin joululahjaksi! Olin tosin ehtinytkin toivoa sitä, joten se ei ollut täysi yllätys.

  Ja Audrey on ihana. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä en edes tajunnut Joulupukille kirjoittaessani, että Maresiakin voisi toivoa :D Onneksi tontut kuulivat ruikutukseni kirjaston varausjonoista :)

   Jep, Audrey on :)

   Poista
 3. Minäkin olen kuunnellut Last Goodbyeta aika non-stoppina :D On se vaan hyvä.

  Maresin pitäisi minunkin lukea, liityin tässä joku päivä kirjaston pitkään varausjonoon... Kaikki viimeiset sanat on hyvä kirja, vaikkei minusta TFIOSille pärjääkään.

  Eipä tosiaan ole sinulla hullumpi joululoma kun velvollisuuksina on Greenin lukeminen ja Audrey-leffojen katsominen ;) Toivottavasti flunssasi paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja biisin musiikkivideo on ihana<3 vollotin kahta kauheammin, kun näin sen...

   Suosittelen kyllä ehdottomasti Maresia sullekin, luulisin että tykkäät :) Vähän epäilenkin, että Kaikki viimeiset sanat ei pärjää TFIOSille, mutta mikä nyt ylipäätään voisi? Ottaen huomioon, että kyseessä on Hreenin esikoisteos, se on ihan ymmärrettävää. Kolmen sivun perusteella vaikuttaa kuitenkin melkoisen lupaavalta :)

   Kyllä se flunssa tästä. Pitäisi lähteä ulos pakkaseen, niin saa nenän tehokkaasti auki. Sitten nenäsuihke ja ehkä Aamiaista Tiffanylla, niin olo on ainakin mukava ;)

   Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)