sunnuntai 2. elokuuta 2020

Kirjabloggaajien kesälukumaraton + kooste

Oksan hyllyltä -blogi järjestää kesälukumaratonin!

Kuva Oksan hyllyltä -blogista.

Keväinen lukumaratonini meni vähän penkin alle, joten nyt ajattelin kokeilla uudelleen. Maratonlukemiselle on myös toinen hyvä syy: minulla on jonkin verran vielä kirjastonkirjoja lainassa, jotka pitäisi saada ahkeroitua ennen kuin lähden parin viikon päästä takaisin opiskelukaupunkiin. Alustava maratonpinoni näyttää tältä:


Kesken minulla on näistä kirjoista Ihan mieletön juttu ja Nefrin tytär, ainakin Greenin kirjan toivon saavani loppuun maratonin aikana. Tavoitteena on lukea niin paljon kuin ehdin, mutta pyrin olemaan ottamatta stressiä asiasta. Lisäksi minulla on äänikirjana kesken Angie Thomasin Mun vuoro. Keväällä maratoonatessa äänikirja osoittautui kivemmaksi vaihtoehdoksi kuin perinteinen lukeminen, mutta nyt pidän äänikirjaa lähinnä varavaihtoehtona ja yritän keskittyä kirjaston kirjoihin, ettei niitä tarvitsisi palauttaa lukemattomina.

Aloitan maratonin lauantaina 1.8., heti kun olen herännyt :)

12.40 Heräämisestäni on kulunut jo muutama tunti, mutta aloitan maratonin nyt. Jatkan Ihan mieletöntä juttua, tavoitteenani lukea se tältä istumalta loppuun.

15.30 Pidin lukemisen lomassa mustikkapiirakkatauon, mutta nyt Ihan mieletön juttu on luettu, yhteensä 138 sivua. Seuraavaksi lupasin mennä poimimaan viinimarjoja, ja koska marjapusikossa on vähän haastavaa lukea fyysisiä kirjoja, kuuntelen Mun vuoroa äänikirjana tämän aktiviteetin ajan.

17.05 Marjoja kerätessä Mun vuoro eteni 51 minuutin verran. Sen jälkeen pidin ruokatauon, ja nyt aloitan Helena Meripaaden Koirahullun päiväkirja -sarjan viimeistä osaa, Pentukuumetta. Edelliset osat ovat olleet hyvin nopealukuisia, joten luulen, että tämäkin on hyvä kirja maratonille.

19.20 Pentukuumetta luettu loppuun, eli kokonaissivumäärä on nyt 366. Nyt tarkoituksena on pitää vähän taukoa lukemisesta ja tehdä hiukan blogijuttuja. Jos saan hommat ennen iltapalaa tehtyä, saatan aloittaa Marinaa, mutta katsotaan, paljonko kello sitten on.

22.10 Hommat venähtivätkin vähän, joten painun tästä suoraan yöpuulle Nefrin tyttären kanssa. Hyvää yötä, jatketaan huomenna!

11.15 Huomenta! Nefrin tytärtä luin illalla/yöllä kokonaiset 131 sivua, mikä tarkoittaa, että kokonaissivumääräni on tällä hetkellä 467 sivua. Nyt syön aamupalaa, minkä jälkeen aloitan lukemaan Marinaa. Todennäköisesti luen sitä loppumaratonin ajan :)

12.40 Ennen maratonin päättymistä sain luettua Marinaa 65 sivua.

Yhteenveto

Lopullinen tulokseni tälle maratonille oli fyysisiä kirjoja 532 sivua ja 51 minuuttia äänikirjaa. Olen hyvin tyytyväinen tulokseeni, sillä vaikka jotkut muut olisivatkin lukeneet enemmän, sain kuitenkin tavoitettani hyvin suoritettua: kirjastolainapinoni muuttui matalammaksi, kun sain kaksi kirjaa luettua loppuun ja kahta kirjaa mukavasti eteenpäin. Olen tyytyväinen myös siihen, että nyt minulla oli sopivia kirjoja maratonille: kaikki olivat paitsi kiinnostavia, myös sellaisia kirjoja, joita oli helppo lukea yhtäjaksoisesti pitkään.

Mietin tosin sitä, että voisin joskus kokeilla lukumaratonia niin, että en olisi kotikotona :D ehkä yksin kotona ollessa lukemisen parista harhauttavia tekijöitä olisi vähemmän, vaikka ihan mukavasti sain nytkin luettua.

Luettu loppuun:
Hank Green: Ihan mieletön juttu
Helena Meripaasi: Pentukuumetta

Luettu eteenpäin:
Erika Vik: Nefrin tytär
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Angie Thomas: Mun vuoro

Kiitos vielä MarikaOksalle maratonin emännöinnistä! 

8 kommenttia:

 1. Kivan näköinen pino! Itse tykkäsin Vikin kirjasta tosi paljon, ja Marina on hyvä myös. Lukuiloa sinulle maratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Marinaan odotukset ovat melko korkealla jo! Lukuiloa sinnekin :)

   Poista
 2. Tsemppiä maratoniin! Ehtisinpä itsekin mukaan, mutta ehkä sitten syksyllä jos tulee uusia. Mustikkapiirakkatauko kuulostaa hyvältä, juuri sopivalta maratoniin :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Toivottavasti syksy tuo mukanaan maratoneja :)

   Mustikkapiirakka oli herkullista, varsinkin, kun se oli tehty itse poimituista mustikoista!

   Poista
 3. Tsemppiä maratoniin! Minäkin hyödynsin tuossa äänikirjaa saadakseni "velvollisuuksia" hoidettua :-)
  Kirjapinostasi Nancy oli vaikuttava lukukokemus joskus kauan sitten nuorena. Olisi kiva kuulla, mitä nuoremman sukupolven edustaja siitä ajattelee.
  Erika Vikin trilogia oli mielenkiintoinen ja jokainen sen kirja omanlaisensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjassa on kyllä se erittäin hyvä puoli, että lukemista ei tarvitse keskeyttää, vaikka pitäisikin poimia marjoja tai vaikka tiskata :D varsinkin maratonilla ne ovat osoittautuneet hyödyllisiksi.

   Nancyyn en vielä maratonin puitteissa ehtinytkään tarttua, mutta eiköhän senkin aika koita pian. :)

   Poista
 4. Mukava kuulla, että sinulla onnistui maraton hyvin. :) Mustikkapiirakka on kyllä aivan parasta... itse en ole vielä ehtinyt leipomaan uusista mustikoista, eiköhän tätä herkkua tule tehtyä aivan lähiaikoina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jäi oikein hyvä maku suuhun tästä maratonista, kiitos vielä järjestämisestä! Toivottavasti pääset pian maistelemaan mustikkapiirakkaa! Se on kyllä mainio kesäherkku :)

   Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)