maanantai 31. elokuuta 2020

Kuusivuotissynttärit

Tällä päivämäärällä Lasisipulissa -blogi täyttää kuusi vuotta :)

Kuuden vuoden ajalta luetuimmat postaukset ovat olleet seuraavat:

1. Parhaat (ja helpot) ukulelebiisit
2. Huhtikuun luetut 2019
3. Tuunaa kouluvihkot omin pikku kätösin
4. Olen eksynyt Latviassa (Riika, osa 1)
5. Suomifilmiunelmointia

Lista on hyvin samanlainen kuin edellisinäkin vuosina, joskaan en voi lakata ihmettelemästä, miten viime vuoden huhtikuun kooste on noin korkealla tilastoissa. (Näyttökerrat huitelevat aivan eri lukemissa kuin alempana listalla olevien näyttökerrat!) Edes hakutuloksissa ei näy mitään, mikä johdattelisi ihmisiä juuri tämän kirjan pariin. Toki kyseisessä postauksessa puhun esimerkiksi Kingin Carriesta, mutta silti juuri tämän nimenomaisen postauksen nouseminen listalle on yllättävää ja hämmentävää, varsinkin, kun blogihistoriastani löytyy kuitenkin muitakin klassikkoja ja esimerkiksi monien koulussa lukemia teoksia. Täytyi myös aivan hieraista silmiäni, kun pari viikkoa julkaisemani Suomifilmiunelmointia-runo oli noussut viiden kärkeen! Mites tässä nyt näin pääsi käymään?

Kuudennen vuosipäivän kunniaksi jaan kuusi sellaista postausta blogihistoriastani (yhden jokaiselta vuodelta), joista itse pidän paljon, mutta jotka ovat saaneet harmillisen vähän huomiota. Kukas kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse ;)

1. Novelli: Juhannus
Otetaan tähän nyt yksi uudehkokin postaus! Vaikka jaoin linkin tähän myös henkilökohtaisessa somessani, en tiedä, lukiko tätä oikeasti kukaan :D

2.. Marina: Love + Fear
Tästä levyarviosta olen todella ylpeä! Vaikka ulosantini voisi joissain kohdissa olla vähän hiotumpaa (kuten aina), mielestäni pohdintani ovat onnistuneita.

3. Suunnitelmista, (itse)sensuurista ja satupodcastista
Kirjoituspohdintani eivät saa yleensä juurikaan huomiota (tai ainakin siltä tuntuu). Tässä postauksessa on paitsi ihan hyviä mietteitä varsinkin välillä tukahduttavaksi yltyvästä itsesensuurista, mutta myös oikein hyvä podcast-vinkki!

4. Joulukalenteri 2016: 13. luukku
Vuoden 2016 joulukalenteri on joulukalentereistani se, joka on vaatinut minulta kaikkein eniten aikaa ja vaivaa. (Lopulta niin paljon, että en äärimmäisen kiireisessä ja stressaavassa elämäntilanteessa saanutkaan kalenteria tehtyä täysin suunnitelmien mukaan, vaan muutamassa luukussa piti hiukkasen soveltaa). Olisin voinut nostaa tähän vaikka koko kalenterin, mutta 13. luukun kuvaan olen ehkä kaikkein tyytyväisin :)

5. Laulua ja kynän rahinaa
Tässä on useampi piirros, johon olen näin vuosia myöhemminkin tyytyväinen! Kaiken lisäksi tekstiosuus on mielestäni nykyäänkin ihan hauska, eikä aiheuta myötähäpeää yhtään! Hyvä, 15-vuotias Cele, jossain sinäkin onnistuit! (Montako huutomerkkiä tähän vielä mahtuu...)

6. Kirjoita kuin Stephenie Meyer
Sokerina pohjalla (lähes iki)vanha, pieni tyyliharjoitushassuttelu, johon olen edelleen tyytyväinen. Sivumennen sanoen en pidä Meyerin tyyliä enää kauhean hirvittävänä, hänen ongelmansa ovat enemmänkin juonen ja tarinan puolella...

Kiitos lukijoille (joita oli vielä vähän aikaa sitten viimeinkin tasan 50, mutta nyt joku kurja on mennyt karkaamaan...), kommentoijille, stalkkereille, satunnaisille ohikulkijoille ja kaikille, joille kiitos kuuluu! <3

(Jos kiinnostaa tasan kuuden vuoden takaisen Celestinen räpellykset, ensimmäisen postauksen voi lukea tästä. Muut synttäripostaukset löytyvät tunnisteella blogisynttärit.)

2 kommenttia:

  1. Kuinkakohan monta vuotta minä olen lukenut blogiasi, varmaan lähes alusta asti! Enkä tosiaan aio karata :) Minullakin muutama lukija on tainnut karata ja suurin osa varmaan lopetti itse bloggaamisen ja blogien lukemisen. Surullista kuinka väki vaihtuu, pitäisi tutustua itsekin uudempiin blogeihin.

    Suomifilmiruno oli tosi symppis, ja novellistakin tykkäsin!
    Onnea eskari-ikäiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, hauskaa että vaikka ihmiset lopettavat bloggauksen, jotkut pysyvät :) Mäkin olen lukenut sun blogia hyvin alkutaipaleelta asti!

      Kiitos, kiitos, kiitos! <3

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)