keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Camp NaNoWriMo -päivitys 3

Sanoja kasassa 6499, eli olen vähän yli puolenvälin, kuten kuuluukin.

Kirjoittaminen sujuu tosi hyvin! Ahkeroin viime viikolla muutamana päivänä reilusti enemmän sanoja kuin olisi tarvinnut, ja nyt olenkin ollut jo monta päivää tavoitteestani edellä. Toivon, että hyvä draivi jatkuisi pitkään, jotta tarina etenisi sutjakasti ja pääsisin lopulliseen tavoitteeseeni kivuttomasti. Toivon myös, että ns. varastoon kirjoittamani sanat auttavat sellaisessa tilanteessa, jos esimerkiksi yllättävän kesäreissun takia en ehdi enkä jaksa kirjoittaa.

Sanatavoitteen lisäksi asetin kuukaudelle tavoitteen tehdä lukusuunnitelman lopultakin valmiiksi, ja voin ilokseni ilmoittaa, että se onnistui! En tosin ole aivan satavarma siitä, haluanko, että tarina menee niin kuin olen sen suunnitellut menevän, mutta ajattelin, että kirjoitan ensimmäisen version näiden suunnitelmien pohjalta ja mietin asiaa sitten uudelleen. Eräs pitkäaikainen juonikuvio jäi tästä suunnitelmasta uupumaan, mutta en ole itse asiassa varma, onko se lopulta tarinan kannalta edes tarpeellinen. Joka tapauksessa, enää 21 lukua kirjoitettavana... :D

Päätin myös nimetä luvut, jotta saisin vielä enemmän pohtimista ja päänvaivaa :D Olen aiemmin käyttänyt luvun nimiä JL:ssa (Pusussa ja P:ssa on pelkkä numerointi), jossa asetin itselleni säännöksi sen, että luvun nimi on oltava yksittäinen sana. DVR:ssa en käyttänyt lukujen nimeämiseen mitään kaavaa, mikä osoittautuikin jopa vaikeammaksi kuin vain yhden kuvaavan sanan keksiminen. Inhoan sitä, jos sisällysluettelo spoilaa kirjan tapahtumat (esim. Luku 75, jossa Jormapera kuolee), joten itse olen pyrkinyt sekä JL:n että DVR:n lukujen nimissä siihen, että ne voi lukea tarinaan perehtymättä, eikä siltikään tarinaa aloittaessa tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Toki lukujen nimistä voi arvailla, mihin suuntaan tarina menee (esimerkiksi luvussa nimeltä Memento mori ei todennäköisesti vain silitellä kissanpentuja, tai mistäs sitä tietää), mutta tarinaa lukiessa asiat sitten avautuvat. Vaikka osa lukujen nimistä ovat vielä vähän luonnoksia, koen kuitenkin onnistuneeni nimikokonaisuudessa.

Loppuun vielä yksi biisi DVR:n soittolistalta, jota olen viime aikoina kuunnellut paljon. Tiivistää mielestäni hyvin niitä asioita, joita henkilöt pohtivat (ja musiikkivideokin on hyvä)!


(Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)