perjantai 31. elokuuta 2018

Nelivuotias blogi!

On jälleen koittanut elokuun viimeinen päivä, mikä tarkoittaa sitä, että Lasisipulissa täyttää neljä vuotta! Pelkkä ajatus siitä, että olen kirjoittanut blogipostauksia jo neljän vuoden ajan, tuntuu tosi hassulta, mutta tässä sitä vain ollaan! Tavallaan aika tuntuu paljon lyhyemmältä: joskus tuntuu, että olisin vasta-alkaja blogimaailmassa (mikä toki olenkin, kun vertaa joihinkin muihin blogeihin!), vaikka olenkin ehtinyt laittaa jalkaa mukavasti oven väliin ja ehkä jopa hivuttautumaan myös osittain sisälle. 

Luetuimmat postaukset tältä neljän vuoden taipaleelta ovat:


Suosituimman postauksen ei ehkä tässä vaiheessa pitäisi yllättää ketään, vaikka hihitän joka ikinen kerta, kun se elokuussa pomppaa äkkiä suosituimmaksi tekstiksi. Ukulele-postauksen suosio yllätti, koska se on niin uusi, mutta näköjään aloittelevia tai muuten vain innostuneita soittelijoita löytyy muitakin. Luulen, että siitä on etsijöille enemmän apua kuin kouluvihkotutoriaalistani :D Tallinnan matkakertomus on myös ollut alusta asti suosituimpien postausten joukossa, vaikka se onkin mielestäni huonoin koskaan kirjoittamani matkakertomus... Myöskään Riika-postauksista ensimmäinen listalla ei yllätä, mutta musikaalitohtori eksyy listalle nyt ensimmäistä kertaa missään muodossa. Ehkä työni ("työni") ei olekaan ollut turhaa! Suosikkihakusanojani kuluneelta vuodelta puolestaan ovat ehdottomasti epäsosiaalisuus ja epätaiteellisuus. Nauroin ääneen, kun nämä blogin tilastoista bongasin. Ehkä ne kuvastavat minua ja blogia jotenkin? ;)

Neljä vuotta sitten olin juuri aloittanut yhdeksännen luokan, mikä tuntuu todella kaukaiselta ajalta jo. Tuskin osasin silloin arvata, että kirjoittaisin tätä tuoreena yliopisto-opiskelijana! (Itse asiassa kirjoitan tätä nytkin yliopiston kirjaston sohvalla!) Monet ysiluokkalaisen haaveista ovat ehtineet toteutua, osa muuttaa muotoaan, osa kadota kokonaan, mutta ihmisenä en koe kauheasti muuttuneeni. Bloginkin sisältö on pysynyt lähes samanlaisena, vaikka sekin on ehkä hieman kasvanut. Tulevaisuudesta sen verran, että bloggaaminen tulee kyllä jatkumaan, mutta en voi luvata aktiivisuuteni määrää. En tosiaankaan halua hylätä tämän kirjoittamista, mutta fakta on toki se, että uuden koulun ja kaupungin haltuun ottaminen ja niihin tottuminen tulee viemään aikaa ja energiaa todella paljon. Parhaani mukaan tulen tänne kuitenkin huutelemaan, luonnoksissa on itse asiassa aika paljon juttuja, joista olen innoissani!

Ja aivan kuten joka ikinen vuosi, tahdon kiittää kaikkia 48 lukijaani, joita on 48 enemmän kuin osasin blogia perustaessani arvata! <3 On ihanaa, että sielläkin puolella ruutua on ihmisiä kuuntelemassa hölinöitäni, pus mus!

Ps. Jos kiinnostaa, ensimmäinen postaus (jossa olen sitä mieltä, että 15 kirjaa kuukaudessa tarkoittaa huonoa lukukuukautta) neljän vuoden takaa löytyy täältä, ja edelliset synttäripostaukset tästä: (1, 2, 3)

9 kommenttia:

  1. Hyviä blogisynttäreitä! Meidän blogeilla onkin synttärit peräkkäisinä päivinä :)

    VastaaPoista
  2. Onnea ja pitkää ikää blogillesi <3

    VastaaPoista
  3. Onnea <3 Tätä on edelleen yhtä hauska lukea!

    VastaaPoista
  4. Myöhästyneet onnittelut blogillesi! :) Kyllä se ajan kuluminen yllättää joka kerta.

    VastaaPoista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)