lauantai 10. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022: luukku 10

Tervetuloa vuoden 2022 joulukalenteriin! 

Tänä vuonna joulukuussa sukelletaan Youtuben syövereihin. Oli kyse sitten prokrastinoinnista, itsensä viihdyttämisestä, musiikin kuuntelusta tai itsensä sivistämisestä, Youtube tarjoaa kaiken tarvittavan. Tuskin olen ainoa, joka toisinaan uppoaa johonkin kummalliseen kaninkoloon juuri Youtubessa! Tässä kalenterissa esittelen kourallisen lempikanaviani. Kenties joku löytää kalenterista jotain uutta ja mielenkiintoista katsottavaa! 

Luukku aukeaa joka toinen päivä.

10. luukku: Postmodern jukebox


Luukusta kymmenen paljastuu pianisti Scott Bradleen vuonna 2011 perustama Postmodern jukebox. Bändin ideana on tehdä modernista musiikista sovituksia, jotka saavat tämän päivän radiohitit kuulostamaan esimerkiksi 1920-luvun jazzilta tai muuten menneiden vuosien musiikilta. Itsekin kuuntelen mieluummin menneiden vuosien musiikkia kuin nykyisiä listahittejä (tämä tulee tuskin yllätyksenä kellekään), joten rakastan Postmodern jukeboxin konseptia. Jotkut sellaisetkin biisit, jotka kuulostavat omaan korvaani "sieluttomilta" saattavat saada Postmodern jukeboxin käsittelyssä itseensä lämpöä ja persoonallisuutta, ja toisinaan coverit onnistuvat olemaan paljon parempia kuin alkuperäiset versiot! 

Vaikka musiikki on pääosassa, minusta on ihanaa nähdä, miten videoihinkin on panostettu soittajien ja laulajien asuja myöten. Taitavien esiintyjien rinnalle ei edes tarvita musiikivideomaisia leikkauksia tai muuta kikkailuja, vaan katsoja lumoutuu pelkän laulun ja soiton katsomisesta. Joskus videoissa on kuitenkin jotain ilahduttavia yllätyksiä, kuten steppaamista. Kokonaisuudessaan erittäin taitava bändi! 

Esimerkkivideona on tällä kertaa Postmodern jukeboxin cover Spice girlsin laulusta Wannabe. Tämä on mielestäni hyvä esimerkki bändistä parhaimmillaan: alkuperäinen kappale on kyllä tunnistettavissa, mutta versio on selkeästi heidän omansa ja vieläpä erittäin tyylikäs sellainen! Videolla on myös hauskasti viittauksia alkuperäiseen esittäjään laulajien vaatteissa. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Kanavalle pääset tästä

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva kanava, ainakin Spaissarien biisi kuulosti hyvältä!

    VastaaPoista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)