tiistai 20. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022: luukku 20

Tervetuloa vuoden 2022 joulukalenteriin! 

Tänä vuonna joulukuussa sukelletaan Youtuben syövereihin. Oli kyse sitten prokrastinoinnista, itsensä viihdyttämisestä, musiikin kuuntelusta tai itsensä sivistämisestä, Youtube tarjoaa kaiken tarvittavan. Tuskin olen ainoa, joka toisinaan uppoaa johonkin kummalliseen kaninkoloon juuri Youtubessa! Tässä kalenterissa esittelen kourallisen lempikanaviani. Kenties joku löytää kalenterista jotain uutta ja mielenkiintoista katsottavaa! 

Luukku aukeaa joka toinen päivä.

20. luukku: Karolina Żeboravska


Youtubessa on useita sisällöntuottajia, jotka tekevät videoita liittyen historialliseen pukeutumiseen, ja puolalainen Karolina Żeboravska on yksi heistä. Hän tekee videoita liittyen esimerkiksi elokuvien historialliseen puvustukseen (joka on monesti enemmän tai vähemmän pielessä), pukeutumisen historiaan ylipäänsä ja omiin pukuprojekteihinsa. Lisäksi kanavalla on useampia enemmän tai vähemmän kaoottisia huumorivideoita, jotka naurattavat ainakin minua kovasti. Koska minua itseänikin kiinnostaa pukeutumisen historia, katson Karolinan videoita erittäin mielelläni. Joka kerta tuntuu, että opin jotain uutta! Samalla hieman unelmoin siitä, että minulla olisi taitoja tehdä itselleni samanlaisia upeita historiallisia mekkoja kuin hän tekee. Viime aikoina Karolina on tehnyt videoita siitä, miten hän remontoi 1930-luvun asuntoa, joka on päässyt erittäin huonoon kuntoon. Kun on kyse historiallista estetiikkaa arvostavasta ihmisestä, ei videoita tarvitse katsoa kauhuissaan siitä, että niissä tuhottaisiin jotain vanhaa :D 

Valitsin tähän videon, joka oli yhtä aikaa hyvin spesifi ja hyvin samaistuttava :D Toisinaan ihmisen pitää elää fantasioissaan ja leikkiä olevansa historiallisen draaman päähenkilö! (Joskin itse olisin historiallisessa draamassa todennäköisemmin se vanhapiikatäti, joka yrittää raivokkaasti naittaa päähenkilön jollekin ökyrikkaalle ukkelille...) 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Kanavalle pääset tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)