perjantai 2. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022: luukku 2

Tervetuloa vuoden 2022 joulukalenteriin! 

Tänä vuonna joulukuussa sukelletaan Youtuben syövereihin. Oli kyse sitten prokrastinoinnista, itsensä viihdyttämisestä, musiikin kuuntelusta tai itsensä sivistämisestä, Youtube tarjoaa kaiken tarvittavan. Tuskin olen ainoa, joka toisinaan uppoaa johonkin kummalliseen kaninkoloon juuri Youtubessa! Tässä kalenterissa esittelen kourallisen lempikanaviani. Kenties joku löytää kalenterista jotain uutta ja mielenkiintoista katsottavaa! 

Luukku aukeaa joka toinen päivä.

2. luukku: Disney FR


Aloitetaan joulukuu Disneylla! Olen ennenkin tainnut blogissa puhua siitä, miten pakkomielteisesti suhtauduin nuorempana Disney-elokuvien suomidubbauksiin, eikä kiinnostus dubbauksia kohtaan ole hävinnyt vanhempanakaan, vaikka en asiaa enää niin aktiivisesti ajattelekaan. Nykyään tykkään katsoa esimerkiksi muiden ihmisten tekemiä dubbauskoosteita tai -rankingeja. 

Tällä kertaa ollaan kuitenkin ihan alkulähteillä, ja yhdellä Disneyn virallisista kanavista. Huomasin nimittäin joskus lukiossa, että Disneylla on omia kanaviaan eri kielille, ja näille kanaville julkaistaan esimerkiksi lauluversioita. Koska opiskelin lukiossa ranskaa, innostuin nimenomaan ranskalaisesta Disney-kanavasta. Kannattaa kuitenkin etsiä muitakin kieliä, vastaavia kanavia löytyy runsaasti (ja jos ei Disneylta itseltään, niin eiköhän joku ole ladannut etsimäsi biisi haluamallasi kielellä Youtubeen)! Ainakin tällä ranska-kanavalla pidän siitä, että videoissa on usein ranskankielisen tekstityksen lisäksi englanninkielinen suora käännös. Tämä on osoittautunut käteväksi apuvälineeksi kielenopiskelussa! 

Esimerkkivideona saa toimia Frozen-elokuvan tunnetuin kappale Let it go, joka on ranskaksi Libérée, delivrée. Lumiseen tunnelmaan (opiskelukaupungissakin on satanut ensilumi, joka on pysynyt maassa jo yli viikon! Ennenkuulumatonta suorastaan!) tämä sopinee kuin nenä päähän! Pidän erittäin paljon Anaïs Delvan äänestä. Vaikka alkuperäisen version esittävä Idina Menzel on ikoninen, Delva laulaa pehmeämmin, ja kuulostaakin, että hän pääsee korkeisiin nuotteihin vaivattomammin kuin Menzel. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Kanavalle pääset tästä

2 kommenttia:

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)