sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022: luukku 18


Tervetuloa vuoden 2022 joulukalenteriin! 

Tänä vuonna joulukuussa sukelletaan Youtuben syövereihin. Oli kyse sitten prokrastinoinnista, itsensä viihdyttämisestä, musiikin kuuntelusta tai itsensä sivistämisestä, Youtube tarjoaa kaiken tarvittavan. Tuskin olen ainoa, joka toisinaan uppoaa johonkin kummalliseen kaninkoloon juuri Youtubessa! Tässä kalenterissa esittelen kourallisen lempikanaviani. Kenties joku löytää kalenterista jotain uutta ja mielenkiintoista katsottavaa! 

Luukku aukeaa joka toinen päivä.

18. luukku: Jacksfilms


Eräs ystäväni johdatti minut lukiossa Jacksfilmsin pariin, eikä paluuta enää ollut. Kanavan takana on yhdysvaltalainen Jack Douglass, joka tekee monenlaista komediasisältöä. Kanavalta löytyy monenlaisia parodioita, musiikkihassutteluja ja pieniä sketsejäkin. Nykyään suurimman osan kanavan sisällöstä vie YIAY-sarja, eli Yesterday I asked you, jossa Jack kysyy kysymyksen, johon katsojat saavat vastata. Vuosien aikana YIAY:ssa on muun muassa ehdotettu nimiä koiranpennuille, kirjoitettu haikuja, visioitu elämää koronakaranteenin jälkeen ja oikeastaan vastailtu kaikkeen maan ja taivaan väliltä. Pari vuotta sitten YIAY muuttui niin, että hän ei ole nähnyt vastauksia etukäteen, mikä tekee sarjasta entistä hauskemman. Jackin luovuus myös ilahduttaa kovasti: viime vuosina hän on esimerkiksi järjestänyt 48 tunnin lyhytelokuvakilpailun, tehnyt erilaisia visailuita ja uudistanut vanhoja videokonseptejaan. Välillä videoilla vilahtavat myös Jackin kolme koiraa ja hänen vaimonsa Erin, joka on yleisen mielipiteen mukaan pariskunnan hauskempi osapuoli. (Pariskunnalla on jopa podcast nimeltään Erin is the funny one!) Videoiden huumorintaju osuu omani kanssa yhteen täydellisesti. 

Esimerkkivideona on jouluun sopivasti Royalty free Christmas carols -sarjan osa 3 muutaman vuoden takaa. Jack julkaisee joka vuosi uuden osan pienten joululauluparodioiden kokoelmaan, ja jouluperinteisiini kuuluu katsoa aina ne kaikki (parhaat jopa useampaan otteeseen). Ehdoton suosikkini lienee kuitenkin tämä osa, koska siinä on monia lauluja, jotka saavat minut nauramaan yhä vuosienkin jälkeen. Suurin suosikkini taitaa olla kohdasta 2.15 alkava laulu, joka on inspiroinut myös valotauluni joulukuista tekstiä jo vuosien ajan, myös tänä vuonna. 


Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Kanavalle pääset tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)