torstai 8. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022: luukku 8

Tervetuloa vuoden 2022 joulukalenteriin! 

Tänä vuonna joulukuussa sukelletaan Youtuben syövereihin. Oli kyse sitten prokrastinoinnista, itsensä viihdyttämisestä, musiikin kuuntelusta tai itsensä sivistämisestä, Youtube tarjoaa kaiken tarvittavan. Tuskin olen ainoa, joka toisinaan uppoaa johonkin kummalliseen kaninkoloon juuri Youtubessa! Tässä kalenterissa esittelen kourallisen lempikanaviani. Kenties joku löytää kalenterista jotain uutta ja mielenkiintoista katsottavaa! 

Luukku aukeaa joka toinen päivä.

8. luukku: PES


Tutustuin yhdysvaltalaisen animaattori PESin tuotantoon ala-asteen viimeisillä luokilla, kun käsittelimme kuvistunnilla animaatiota, ja opettaja näytti muutamia esimerkkejä stop motion -animaatiosta. Osa näistä animaatioista oli PESin käsialaa, ja ne jäivät luovuudellaan hyvin mieleen. (Eräs muista esimerkeistä oli tämä musiikkivideo, joka ei ole PESin tekemä, mutta niin hieno, etten voi olla mainitsematta sitä!) En katso nykyisin kanavaa enää kovin aktiivisesti, mutta aina välillä löydän itseni ihastelemasta näitä lyhyitä videoita. Miten joku voi ollakin niin taitava ja katsoa maailmaa niin luovalla tavalla! Ihailen myös työmäärää, joka lyhyenkin videon taakse kätkeytyy: stop-motion -animaatio on todella hidasta hommaa, sen tiedän ihan omastakin kokemuksesta. 

Esimerkkivideona toimii Fresh Guacamole, joka oli vuonna 2012 ehdolla parhaan animoidun lyhytelokuvan Oscariin. (Ja on muuten historian lyhin Oscar-ehdokkaana ollut elokuva!) Tässä on juuri sitä luovuutta, jota PESin töissä ihailen. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Kanavalle pääset tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)