perjantai 16. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022: luukku 16

Tervetuloa vuoden 2022 joulukalenteriin! 

Tänä vuonna joulukuussa sukelletaan Youtuben syövereihin. Oli kyse sitten prokrastinoinnista, itsensä viihdyttämisestä, musiikin kuuntelusta tai itsensä sivistämisestä, Youtube tarjoaa kaiken tarvittavan. Tuskin olen ainoa, joka toisinaan uppoaa johonkin kummalliseen kaninkoloon juuri Youtubessa! Tässä kalenterissa esittelen kourallisen lempikanaviani. Kenties joku löytää kalenterista jotain uutta ja mielenkiintoista katsottavaa! 

Luukku aukeaa joka toinen päivä.

16. luukku: For YA


Tämän päivän luukusta paljastuu For YA -kanava. Kirjailijoiden Sini Helmisen ja Elina Pitkäkankaan perustama kanava käsittelee nimensä mukaan young adult -kirjallisuutta hyvin monenlaisista näkökulmista. Kanavalla on kirjavinkkejä erilaisiin teemoihin liittyen, kirjailijavieraita, erilaisia kirjahaasteita ja kirjoittamisaiheisia videoita. Huolimatta YA:n suuresta suosiosta se on Suomessakin vähän aikuistenkirjaillisuuden varjossa, ja sen vuoksi siitä ei voi puhua liikaa. For YA sopii ikään katsomatta sekä heille, jotka lukevat YA-kirjallisuutta kuin heille, joille tämä kirjallisuudenlaji on vielä vieras. Videot ovat selkeitä ja napakoita, selkeästi jäsenneltyjä. 

Esimerkkivideolla Helminen ja Pitkäkangas jutustelevat Pitkäkankaan uutuusteoksesta Sang. Kuten jo messupostauksessani mainitsin, Sang on odotetuimpia uutuuskirjoja tänä vuonna, joten on kiva kuulla, mitä kirjailija siitä itse ajattelee. Suunnitelmissani on itse asiassa lukea Sang joululomalla (joka alkoi minulla tänään)! (Tai no, kun tämä postaus ilmestyy, hikoilen vielä viimeisen tentin parissa, mutta parin tunnin päästä se on lomalle lompsis!) 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Kanavalle pääset tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)