tiistai 6. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022: luukku 6

Tervetuloa vuoden 2022 joulukalenteriin! 

Tänä vuonna joulukuussa sukelletaan Youtuben syövereihin. Oli kyse sitten prokrastinoinnista, itsensä viihdyttämisestä, musiikin kuuntelusta tai itsensä sivistämisestä, Youtube tarjoaa kaiken tarvittavan. Tuskin olen ainoa, joka toisinaan uppoaa johonkin kummalliseen kaninkoloon juuri Youtubessa! Tässä kalenterissa esittelen kourallisen lempikanaviani. Kenties joku löytää kalenterista jotain uutta ja mielenkiintoista katsottavaa! 

Luukku aukeaa joka toinen päivä.

6. luukku: SateenkaarikirjojaSuomalaiset kanavat ovat tässä kalenterissa melkoisen aliedustettuna, mutta pari sellaistakin löytyy! 

Sateenkaarikirjoja on nimensä mukaansa kanava, jolla käsitellään LGBTQ+ -kirjallisuutta eri näkökulmista. Kanavalta löytyy niin kirjavinkkejä kuin koosteita tulevista sateenkaarikirjoista, mutta myös yhteisvideoita kirjailijoiden kanssa, joissa pohditaan esimerkiksi kirjasarjan kirjoittamista ja spefin ja sateenkaarikirjallisuuden suhdetta. Kanavan takana on esimerkiksi Ihana-säeromaanista ja Susanna Hynysen kanssa kirjoitetuista Neonkaupunki-kirjoista tuttu kirjailija Dess Terentjeva. Hän käsittelee kanavalla jonkin verran myös omaa kirjailijaelämäänsä. 

Esimerkkivideoksi valitsin kanavan uusimman videon, jossa käsitellään kevään 2023 uutuuskirjoja. Tähän aikaan vuodesta voi jo kääntää katseen tulevaan kirjavuoteen, eikö niin? 

Suosittelen kanavaa kaikille kirjallisuudesta kiinnostuneille. Luki sitten sateenkaarikirjallisuutta tai ei, videoista voi saada hyviä lukuvinkkejä. Lisäksi kirjallisuuskeskustelut ovat kiinnostavia, niitä ei voi olla somessakaan liikaa (varsinkaan suomeksi)! 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Kanavalle pääset tästä

Hyvää itsenäisyyspäivää blogin lukijoille! 

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvä vinkki! Varsinkin teininä tuli luettua sateenkaarikirjallisuutta ja sitä löytyykin melkoisesti blogiarvioista. Palaan asiaan mielelläni yhä vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin paljon (eteenkin nuorille suunnattua) sateenkaarikirjallisuutta kuluttaneena olen huomannut sen, että nykyään eteenkin nuortenkirjoissa tarinoiden tarjoama representaatio on onneksi laajentunut ja monipuolistunut: enää ei tarvitse lukea pelkästään kaapistatulokertomuksia ja/tai onnettomasti päättyviä tarinoita!

      Poista

Sano sanottavasi, mutta älä räyhää. Tarkistan kommentit ja julkaisen vain asialliset :)